Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βραβεία στα βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος

Αγαπητοί μας φίλοι,
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι τρεις ακόμα τίτλοι προστέθηκαν στην λίστα με τα βραβευμένα βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος και συγκεκριμένα:
Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει της Αλεξάνδρας Μητσιάλη - Κρατικό Βραβείο 2014 Εφηβικού - Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
Πολυξένη, της Στέλλας Μιχαηλίδου με εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Βραβείο 2015 σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση
Φύσηξε αεράκι, του Rob Biddulph - Βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου 2015 από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones
Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τις 24 Απριλίου έχετε τη δυνατότητα να ψηφίσετε το αγαπημένο σας βιβλίο μας στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 – Οι Πένες της Χρονιάς. Τα υποψήφια βιβλία μας θα τα δείτε αναλυτικά παρακάτω και πατώντας στον τίτλο της επιλογής σας θα μεταφερθείτε στην σελίδα υποβολής της ψήφου σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Άσπρα Γάντια, Πέτρος Γαλιατσάτος
Φερμουάρ, Μανίνα Ζουμπουλάκη
Έγκλημα στην Πάρο, Γιώργος Μπακούρης
Τηγανητές γοργόνες, Παναγιώτης Ρίζος
Τέλος εποχής, Χρήστος Σιάφκος
Άδεια δωμάτια, Χρήστος Τερζίδης
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Σκίος, Michael Frayn
Σκοτεινή αγάπη, Colleen Hoover
Χωρίς ελπίδα, Colleen Hoover
Περηφάνια, Elif Shafak
Τα σταφύλια της οργής, John Steinbeck
Άνθρωπος στον Άρη, Andy Weir
Τελευταίο τρένο για το Παρίσι, Michele Zackheim
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει, Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή, Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Θέλω πάντα να γελάς, Θραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Γεώργιος Καραϊσκάκης, Φίλίππος Μανδηλαράς
Κωνσταντινούπολη – Η βασίλισσα των πόλεων, Φίλιππος Μανδηλαράς
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου, Φίλιππος Μανδηλαράς
Πολυξένη, Στέλλα Μιχαηλίδου
Το μεγάλο ταξίδι, Φώτης Μπόσμπος
Στην ακαδημία δεινοσαύρων, Μαρία Ρουσάκη
Μην τρως τη μαμά μου!, Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου
Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου, Συλλογικό έργο
Η Ελλάδα που αγαπώ: Ήπειρος, Συλλογικό έργο
ΔΟΚΙΜΙΟ – ΜΕΛΕΤΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ – ΜΑΡΤΥΡΤΙΑ
Αθήνα 2004 – Ο ακήρυκτος πόλεμος, Κώστας Μπακούρης
Το παιδικό βιβλίο στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, Γιάννης Παπαδάτος
Ο ΠΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Άσπρα Γάντια, Πέτρος Γαλιατσάτος
Φερμουάρ, Μανίνα Ζουμπουλάκη
Έγκλημα στην Πάρο, Γιώργος Μπακούρης
Τηγανητές γοργόνες, Παναγιώτης Ρίζος
Τέλος εποχής, Χρήστος Σιάφκος
Άδεια δωμάτια, Χρήστος Τερζίδης

Νέες κυκλοφορίες

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η Άκρα Ταπείνωση
Ρέα Γαλανάκη
ISBN: 978-960-03-5883-4
Τιμή: 9,90 €

Το μυθιστόρημα εστιάζεται στη νύχτα που πυρπολήθηκε η Αθήνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2012.
Μια πρώην φιλόλογος και μια πρώην ζωγράφος, που βρίσκονται να συγκατοικούν σε έναν «ξενώνα» του υποβαθμισμένου κέντρου, βγαίνουν κρυφά στις διαδηλώσεις. Η λοξή ματιά τους εισδύει –με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο– στην αόρατη και συμβολική πλευρά των βίαιων συγκρούσεων. Πανικοβάλλονται, χάνονται μέσα στη δική τους πόλη, εξωθούνται στην επαιτεία, χωρίς να χάσουν την προσωπική τους αίσθηση πραγμάτων. Επιστρέφοντας είναι πιο κοντά στην ανέφικτη Ιθάκη.
Ο αναρχικός γιος της μιας, ο χρυσαυγίτης μιας τρίτης που τις φροντίζει, μια νεαρή μετανάστρια και το παιδί της, ο γιατρός και η κοινωνική λειτουργός, τα φαντάσματα ενός ετοιμόρροπου αθηναϊκού σπιτιού και, φυσικά, οι νεοάστεγοι διασταυρώνονται με ποικίλους τρόπους μαζί τους είτε στη σπαρασσόμενη Αθήνα είτε λίγο αργότερα.
Σ’ αυτό το ανθρωποκεντρικό πολιτικό μυθιστόρημα, η απερχόμενη γενιά του Πολυτεχνείου ανοίγει τον δύσκολο, τον αναγκαίο, αν όχι και μοιραίο διάλογό της με τις σημερινές εξεγέρσεις, με τη μεγάλη ανατροπή της ζωής τα τελευταία χρόνια, με τη μνήμη αλλά και με την Άκρα Ταπείνωση του άστεως.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Υπερατλαντικός
Κόλουμ ΜακΚαν
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
ISBN: 978-960-03-5885-8
Τιμή: 9,90 €

Ο Κόλουµ ΜακΚαν καταδεικνύει για µια ακόµη φορά γιατί είναι ένας από τους πιο συζητηµένους και σηµαντικούς συγγραφείς της γενιάς του, µε ένα εκπληκτικό µυθιστόρηµα που διατρέχει τους αιώνες και τις ηπείρους και συνδέει µια σειρά από επιδέξια δοσµένους, πραγµατικούς και συνάµα επινοηµένους χαρακτήρες.
Τις τρεις διασταυρούµενες αφηγήσεις (Νέα Γη, 1919˙ Δουβλίνο, 1845-1846˙ Νέα Υόρκη, 1998) συνδέουν κάποιες αξιοθαύµαστες γυναίκες, που η προσωπική τους ιστορία µπλέκεται στα γρανάζια της Ιστορίας: η Ιρλανδέζα καµαριέρα Λίλι Ντάγκαν, η κόρη της Έµιλι και η εγγονή της Λότι, αλλά και η Χάνα Κάρσον, στο πρόσωπο της οποίας ενσαρκώνονται και επιβιώνουν όλες οι ελπίδες και οι αποτυχίες των προηγούµενων γενεών. Κάθε µία τους µαθαίνει ότι ακόµη και οι πιο απλές και ασήµαντες στιγµές ευτυχίας µπορούν να διαπεράσουν τον χρόνο, τον τόπο και τη µνήµη.
Το πιο ώριµο έργο ενός ασύγκριτου αφηγητή, ένας βαθύτατος στοχασµός για την ταυτότητα και την ιστορία σε έναν απέραντο κόσµο, ο οποίος κάθε χρόνο που περνάει γίνεται όλο και πιο µικρός και θαυµαστός.
«Ένα αριστοτεχνικά γραµµένο και βαθιά συγκινητικό µυθιστόρηµα που επιστρατεύει το πιο λεπτοδουλεµένο ύφος για να διερευνήσει τα όρια της γλώσσας και τα τεχνάσµατα της µνήµης... επικών φιλοδοξιών... τολµηρό ως προς τη µορφή».
— Kirkus Reviews
«Υπέροχος συγγραφέας... Να τι ενδιαφέρει τον ΜακΚαν: οι ζωές που οικοδοµούνται εντός και σε πείσµα της βίας· οι κρυφοί δεσµοί τόπων, χρόνων και ανθρώπων· το γεγονός ότι οι παλιές ηµέρες επιστρέφουν µε τους πιο παράδοξους τρόπους».
— Publishers Weekly
«Ένα από τα πιο βαθιά, συγκλονιστικά µυθιστορήµατα που έχω διαβάσει».
— Jonathan Mahler, The New York Times book review
«Εκθαµβωτικό... Μια ελεγειακή αναλαµπή ελπίδας».
— USA Today
«Υπάρχει τόσο πάθος και χιούµορ και ζωτική δύναµη σε κάθε σελίδα που ο αναγνώστης αισθάνεται ζαλισµένος, συνεπαρµένος, συγκλονισµένος».
— Dave Eggers
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το μυστήριο της Κωνσταντινούπολης
Χρύσα Σπυροπούλου
ISBN: 978-960-03-5879-7
Τιμή: 4,90 €

Ο Άρης, η Λίζα και η Ήρα, μετά το συναρπαστικό ταξίδι τους στην πόλη Όρντου του Εύξεινου Πόντου, επισκέπτονται με τους γονείς της Λίζας την Κωνσταντινούπολη. Εκεί συναντούν τους φίλους τους από την Όρντου και αρχίζουν να αναζητούν στα μνημεία της Πόλης τις σελίδες ενός παλιού τετραδίου συνταγών που ανήκε στο σεφ κάποιου σουλτάνου. Ένας αόρατος φίλος τους τα καθοδηγεί στο κυνήγι του «κρυμμένου θησαυρού», ενώ κατά την αναζήτηση αυτή τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις γνωστές και άγνωστες πλευρές της Κωνσταντινούπολης, με τον απαράμιλλο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της. Θα περιπλανηθούν στους δρόμους και στις γειτονιές της Βασιλεύουσας και θα επισκεφθούν την Αγια-Σοφιά, το μουσείο Τοπ Καπί, την Κλειστή Αγορά, τη Βασιλική Κινστέρνα, τον Ιππόδρομο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και πολλά άλλα μέρη που θα τα γοητεύσουν και θα τους αποκαλύψουν τα μυστικά ενός ολόκληρου κόσμου από την αρχαιότητα, τη ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή μέχρι τις μέρες μας.

Demis Roussos - Rain And Tears (Live)