Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης: 10/05/2012
Ηλικία: 18+
Ημ. Tελ. Ανατ.: 08/2013
Ανατύπωση: 5η
ISBN: 978-960-496-553-3
ISBN Ebook: 978-960-496-709-4
Σελίδες: 552
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ
Χιλιάδα Κυκλ.: 53η


Οι τρεις υποσχέσεις που έδωσε στον πατέρα της ήταν αυτό που κράτησε η Μυρτάλη και ρίζωσαν σαν γερό δέντρο στην καρδιά της. Η μοίρα της επέλεξε να έρθει στον κόσμο στις 20 Ιουλίου του 1974 στην Αμμόχωστο, την ημέρα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Οι βομβαρδισμοί και η μυρωδιά του θανάτου ήταν αυτά που υποδέχτηκαν τον ερχομό της. Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν η αιτία να αφυπνιστεί αργότερα το χάρισμα της συγγραφής που κουβαλούσε μέσα της και σύντομα να γίνει η αγαπημένη συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού. Η Μυρτάλη τα έχει πλέον όλα. Φήμη, δόξα, πλούτη, έρωτα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, μέχρι που οι παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων ανθρώπων που αγάπησε την οδηγούν στον όλεθρο και την απόγνωση. Η ίδια βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ έναν εφιάλτη, που ως τότε πίστευε ότι μόνο η συγγραφική της πένα μπορούσε να εμπνευστεί. Οι τρεις υποσχέσεις, όμως, όρκος ιερός, είναι εκείνες που της δίνουν τη δύναμη να παλέψει. Γιατί το Βαρώσι είναι εκεί και την περιμένει…

Κραυγές της Μνήμης. Κατοχή-Αντίσταση-Εμφύλιος.

Κραυγές της Μνήμης. Κατοχή-Αντίσταση-Εμφύλιος. 
Πρόλογος Σπ. Ι. Ασδραχάς
κωδικός: 960-8264-52-9 | Βασιλική Παπαγιάννη

Μια συνταρακτική περιγραφή της Ελλάδας των χρόνων της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου, μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες-αυτοβιογραφίες είκοσι έξι προσώπων που έζησαν την περίοδο εκείνη. Είκοσι έξι ανθρώπινες κραυγές –από το Ιτζεδίν, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο, τον Γράμμο και τον Όλυμπο, την προσφυγιά– φτάνουν στα αυτιά μας, αποκαλύπτοντάς μας τις εξοντωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησαν, τη φτώχεια και την πείνα που δοκίμασαν, καθώς και τους προπηλακισμούς, τις διώξεις, τους βασανισμούς και τον ανθρώπινο εξευτελισμό που υπέστησαν. Ιδιάζουσα σημασία στις αφηγήσεις έχει το γεγονός ότι η έκθεση των ιστορικών συμβάντων δεν δίνεται απλώς από την αριστερή οπτική, αλλά, παράλληλα, ασκείται και ενδογενής αριστερή κριτική.Το βιβλίο προλογίζει ο σημαντικότατος ιστορικός Σπύρος Ι. Ασδραχάς, ο οποίος στην εισαγωγή του τονίζει επανειλημμένα την ιδιαίτερη αξία των μαρτυριών ως ιστορικών πηγών. Ο παρόντας τόμος κλείνει με ένα διήγημα της Βασιλικής Παπαγιάννη και φωτογραφικό υλικό.
Η Βασιλική Παπαγιάννη γεννήθηκε το 1927 και έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πλείστα περιοδικά. Σήμερα, ζει στη Λάρισα και είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα ιστορικών βιβλίων Σταύρο Παπαγιάννη. Οι Κραυγές της Μνήμης είναι το ενδέκατο βιβλίο της.
Σελίδες: 568

ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΒΙΚΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕΣ