Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

30/8 Αξιον Εστί, Μ.Μητσίας,Γ.Βαλτινός, Συμφ.Ορχ.Δ.Καλαμαριάς


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου παρουσιάζει το έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη "Άξιον Εστί", με τον Απόστολο Σωτηρούδη, ψάλτη - βαρύτονο, σολίστ τον Μανώλη Μητσιά και αφηγητή τον Γρηγόρη Βαλτινό.
Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο) - Ελεύθερη είσοδος
Θ α π α ρ ο υ σ ι α σ τ ο ύ ν :
Ι. Η ΓΕΝΕΣΙΣ
ΙΙ. ΤΑ ΠΑΘΗ
ΙΙΙ. ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ
Σ υ μ μ ε τ έ χ ο υ ν
Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς Πολυφωνική Χορωδία Σταγείρων - Ακάνθου Δήμου Αριστοτέλη Χορωδία Μουσικής Σχολής Ρεντίνας Δήμου Βόλβης (διδασκαλία: Σταύρος Καραμάνης)
ANTIDHMARXIA POLITISMOU DHMOU KALAMARIAS
KOMNHNON 60551 32 KALAMARIA - THESSALONIKI
TEL: +30 2313 314 570, 314 578
FAX: +30 2310 488199

Μουσικό Σύνολο «Μανούσος Π. Μπαϊλάκης» "Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι" 30/8/2011


ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Μουσικό Σύνολο «Μανούσος Π. Μπαϊλάκης» "Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι" 30/8/2011
Διοργάνωση : ΔΙΑΠΑΣΩΝ
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.30 Είσοδος : 10 €
Μουσικό Σύνολο «Μανούσος Π. Μπαϊλάκης» "Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι"
Το Μουσικό Σύνολο Χανίων «Μανούσος Π. Μπαΐλάκης στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας μέσα από την τεράστια τέχνη του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ. «Είναι πάντα παρόν στα εύκολα και στα δύσκολά μας γιατί η μουσική έγινε η Μουσική της ζωής μας.»
Μ.Χ. : Πιστεύω σ’ αυτό το τραγούδι που δεν κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθείσες συνήθειές μας. Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεωρημένη και στην πνευματική νεότητα και όσους σπρώχνουν κάθε λογής χυδαιότητα.
Τιμητική συμμετοχή : Βασίλης Λέκκας
Ερμηνεύουν : Δέσποινα Δρακάκη, Τάσος Ψαλιδάκης, Ζωή Μαρκαντωνάκη
Αφήγηση : Βαρβάρα Περράκη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ενορχήστρωση – Δ/νση Συναυλίας : Παύλος Μπαΐλάκης

Δελτίο Τύπου EKEBI


Το «Εργαστήρι βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου» γίνεται (και) ψηφιακό
Σε νέα εποχή μπαίνει το «Εργαστήρι βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» καθώς εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα εξ αποστάσεως σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών (e-learning) που ανοίγουν νέες δυνατότητες στη δια βίου μάθηση καταργώντας τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου.
Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες έρευνας, συζητήσεων και προβληματισμών καθώς και η πολύτιμη συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σίμο Ρετάλη, για να υλοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός σεμιναρίου όπου συνυπάρχουν η μάθηση μαζί με την έμπνευση και τη δημιουργία.
Τρεις θεματικές καλύπτουν τα «ψηφιακά μαθήματα» που ξεκινούν τον προσεχή Οκτώβρη: μυθιστόρημα (Αμάντα Μιχαλοπούλου), ποίηση (Στρατής Πασχάλης) και διόρθωση/ επιμέλεια κειμένων (Ελένη Κεχαγιόγλου), δίνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν όσοι δεν μπορούν λόγω απόστασης ή και χρόνου να παραβρίσκονται κάθε εβδομάδα στις αίθουσες του «Εργαστηρίου» στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, συνεχίζονται τα παραδοσιακά εργαστήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και το Μορφωτικό Ίδρυμά της), με νέες προτάσεις: θεμάτων (το νεανικό μυθιστόρημα, είδος σημαντικό και μάλλον παραγνωρισμένο στη χώρα μας από τον Βασίλη Παπαθεοδώρου και τα εργαστήρια δημιουργικής ανάγνωσης «Σκέψεις για την άμεση δημοκρατία στους αρχαίους κλασικούς» από τον Τάκη Θεοδωρόπουλο και «Από την πολυθρόνα του αναγνώστη, στο εργαστήρι του συγγραφέα: o αναγνώστης ως δημιουργός [Μυστικά και τεχνικές μιας δημιουργικής-απολαυστικής ανάγνωσης»] από τον Μάνο Κοντολέων) αλλά και προσώπων (στην Αθήνα, Χάρης Βλαβιανός, Μάνος Κοντολέων, Ανδρέας Μήτσου, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Χρήστος Χρυσόπουλος και στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Κορδομενίδης και Δημήτρης Μίγγας)
Συνολικά, τo «Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» πλαισιώνουν έγκριτοι εκπρόσωποι του λογοτεχνικού χώρου: Αμάντα Μιχαλοπούλου, Σοφία Νικολαϊδου και Χρήστος Χρυσόπουλος (πεζός λόγος), Ανδρέας Μήτσου και Δημήτρης Μίγγας (διήγημα), Xάρης Βλαβιανός και Στρατής Πασχάλης (ποίηση), Βασίλης Παπαθεοδώρου (νεανικό μυθιστόρημα), Χρήστος Μπουλώτης (παιδικό βιβλίο), Τάκης Θεοδωρόπουλος και Μάνος Κοντολέων (δημιουργική ανάγνωση), Δημήτρης Θάνας, Κλεοπάτρα Καλαφατά, Ελένη Κεχαγιόγλου και Γιώργος Κορδομενίδης (διόρθωση και επιμέλεια κειμένων), Βασιλική Βλάχου και Ευαγγελία Μπίζα (καλλιτεχνική βιβλιοδεσία), Βασίλης Παπατσαρούχας (εικονογράφηση παιδικού βιβλίου).
Το «Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» μπαίνει στον 7ο χρόνο λειτουργίας του καταγράφοντας εντυπωσιακές επιτυχίες: από τους 2.800 αποφοίτους του, οι 62 έχουν εκδώσει ένα ή περισσότερα βιβλία (105 τίτλοι) ενώ 41 από αυτούς έχουν διακριθεί για το έργο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακολουθώντας τις επιταγές της νέας εποχής το «Εργαστήρι» εισάγει μια νέα μορφή διδασκαλίας που αλλάζει το μέσο αλλά όχι τον στόχο: να παραμείνει ένα ζωντανό φυτώριο της τέχνης της γραφής που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες του βιβλίου.
Συγκεκριμένα ο επόμενος κύκλος σπουδών διάρκειας δέκα εβδομαδιαίων τρίωρων συναντήσεων (10 Οκτωβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2011) περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής
Μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Εργαστήρια Δημιουργικής Ανάγνωσης
Εργαστήρια Διόρθωσης και Επιμέλειας Κειμένων
Γλωσσική και τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια κειμένων (4 επίπεδα)
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ΕΚΕΒΙ συμμεριζόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες προβαίνει σε μείωση των διδάκτρων ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Εργαστηρίου Βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου / Υπουργείου Πολιτισμού:
Το κόστος συμμετοχής για τα εργαστήρια που γίνονται μέσα στην τάξη (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) διαμορφώνεται στα 380 ευρώ ενώ για τα εξ αποστάσεως εργαστήρια (e-learning) το κόστος είναι 320 ευρώ. Για τα εργαστήρια Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας και Εικονογράφησης το κόστος είναι 350 ευρώ.
(Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Εργαστηρίου Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ προβλέπεται περαιτέρω μείωση 10% επί των νέων διαμορφωμένων τιμών).
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής
* από τη Τετάρτη 24/8/11 έως την Κυριακή 25/9/11: ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση seminaria@ekebi.gr)
ταχυδρομικά (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Εργαστήρι Βιβλίου, Αθ. Διάκου 4, 117 42 Αθήνα)
παράδοση στα γραφεία του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη»).
* Για τα «Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής» οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με ένα (αντίστοιχο της ενότητας που επιλέγουν) δείγμα γραφής 3-4 σελίδων.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ενημερωθείτε για τους σχετικούς τίτλους που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με θέμα τη συγγραφική τέχνη (στοιχεία από την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ) εδώ.
Οι σπουδαστές του Εργαστηρίου μπορούν να βρουν και να δανειστούν σχετικά βιβλία από τη συλλογή της Βιβλιολογικής Βιβλιοθήκης του ΕΚΕΒΙ, που περιλαμβάνει 29 ελληνικούς και ξένους τίτλους.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Το ΕΚΕΒΙ παρέχει βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου στους συμμετέχοντες.
- Το «Εργαστήρι βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» λειτουργεί:
Στην Αθήνα: στο κτήριο του Εθνικού Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), Αθανασίου Διάκου 4, περιοχή Μακρυγιάννη (στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ).
Στη Θεσσαλονίκη: στο κτήριο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Στρ. Καλλάρη 5, Θεσ/νίκη (στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΕΚΕΒΙ).
Εξ αποστάσεως: μέσω ψηφιακής πλατφόρμας (e-learning) - απαιτούνται βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ), ΤΗΛ.: 210-9200300
Πληροφορίες ΕΚΕΒΙ: Μαρία Θεοδωρίδου, τηλ.: 210-9200336, seminaria@ekebi.gr

1982 Φοβάμαι Βασίλης Παπακωνσταντίνου