Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων www.metaixmio.gr
«Ίσως να είχαν δίκιο που έβαλαν την αγάπη στα βιβλία. Ίσως επειδή δεν θα μπορούσε να ζει πουθενά αλλού».
Ουίλιαμ Φώκνερ
«Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν».
Βίκτωρ Ουγκώ
Βιβλία για όλους τους ερωτευμένους
Η απόλυτη δύναμη του έρωτα και η αστεία του πλευρά

Graeme Simsion
ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΖΙ
μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Σελίδες: 352
Ο Τζον Τίλμαν παντρεύεται. Απλώς δεν ξέρει ακόμη με ποια.
Το πρόβλημα θα λυθεί με την Υπόθεση Σύζυγος. Έχει σχεδιάσει ένα δεκαεξασέλιδο ερωτηματολόγιο που θα τον βοηθήσει να βρει την τέλεια σύντροφο. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να είναι μπαργούμαν ή καπνίστρια ή να πίνει ή να αργεί.
Μερικές φορές όμως δεν βρίσκεις εσύ την αγάπη, σε βρίσκει αυτή…

Jamie McGuire
ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Σελίδες: 472
Η Άμπι είναι ένα καλό κορίτσι. Δεν πίνει. Δεν βρίζει. Ντύνεται πολύ συντηρητικά. Θα γνωρίσει τον Τράβις, ακαταμάχητο καρδιοκατακτητή αλλά επικίνδυνο, που περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες πάλης.
Ένταση, αγωνία και νεανικός έρωτας σε ένα εθιστικό κοκτέιλ.

Jamie McGuire
ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Σελίδες: 488
Κάθε ερωτική ιστορία έχει δύο όψεις. Στη Γλυκιά καταστροφή διαβάζουμε την πλευρά της Άμπι. Τώρα ήρθε η στιγμή να μάθουμε και του Τράβις, ενός σκληρού αγοριού που όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Τα κορίτσια τού έχουν μεγάλη αδυναμία και θέλουν να του κλέψουν την καρδιά. Η αδιαφορία της Άμπι είναι ο λόγος που θα τον κάνει να την προσέξει καλύτερα

Tessa Hadley
ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ
μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
Σελίδες: 352
Πολυδιάστατοι χαρακτήρες, μπλεγμένες και συγκινητικές σχέσεις, η έκπληξη και η ομορφιά του ξαφνικού έρωτα. Μέσα από τους χαρακτήρες του Πολ και της Κόρα, η Τέσα Χάντλεϊ εξερευνά αριστοτεχνικά τι σημαίνει να είσαι σύζυγος, γονιός, εραστής. Εξετάζει επίσης την πολυπλοκότητα των σχέσεων αντρών και γυναικών και πόσο αναζωογονητικό είναι να μένεις πιστός στις επιταγές της καρδιάς σου.
Η καταστροφική δύναμη του έρωτα

Φ. Σ. Φιτζέραλντ
ΤΡΥΦΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ
μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σελίδες: 480
Ένα από τα ρομαντικότερα και διασημότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, με θέμα την τραγική ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ψυχίατρο Ντικ Ντάιβερ και τη Νικόλ, ασθενή και μετέπειτα σύζυγό του. Εκπρόσωποι της χαμένης γενιάς του Μεσοπολέμου, ο Ντικ και η Νικόλ, πλούσιοι, όμορφοι, ευφυείς, δίνουν πάρτι μυθικά, δημιουργούν απερίγραπτη ατμόσφαιρα για τους φίλους τους, είναι αφάνταστα ελκυστικοί. Ζουν μια φαινομενικά ανέμελη ζωή πλούτου και περιηγήσεων. Και όμως πίσω από την αστραφτερή επιφάνεια κρύβουν εκείνη ένα μυστικό κι αυτός μια αδυναμία.

Τζούλιαν Μπαρνς
ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ
μετάφραση: Θωμάς Σκάσσης
Σελίδες: 280
Ο καθηγητής της Ιστορίας Γκράχαμ Χέντρικ εγκατέλειψε τη γυναίκα του την Μπάρμπαρα για χάρη της γεμάτης ζωντάνια Ανν και είναι κάτι περισσότερο από ευχαριστημένος με την καινούργια ζωή του. Αυτά όμως μέχρι τη μέρα που ανακαλύπτει το παρελθόν της Ανν στον κινηματογράφο ως μέτριας ηθοποιού. Πριν περάσει πολύς χρόνος, ο Γκράχαμ έχει πέσει με τα μούτρα στην αναζήτηση παλιών ιχνών, ψάχνοντας στα βιβλία της τις αφιερώσεις πρώην εραστών, πηγαίνοντας συχνά στο σινεμά και εντρυφώντας στις παλιές ταινίες όπου είχε εμφανιστεί εκείνη.
Ένα ακαταμάχητο μυθιστόρημα ερωτικού πάθους και ζήλια

Evelyn Toynton
ΕΡΩΤΑΣ, ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ
μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
Σελίδες: 35

Βαθιά συγκινητικό, οξυδερκές, ζωντανό, ανθρώπινο, το βιβλίο αντιπαραθέτει την προσωπική τραγωδία στις μεγάλες καταστροφές της ιστορίας του 20ού αιώνα. Μέσα από τη διεισδυτική αποτύπωση της ζωής των εμιγκρέδων, το βιβλίο διερευνά την ξενιτιά, το απρόβλεπτο κάθε έρωτα και κάθε ανθρώπινης μοίρας.
Νίνο Χαρατισβίλι
ΚΟΦΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Σελίδες: 376
Ένα κοινωνικό και συνάμα ερωτικό μυθιστόρημα που ισορροπεί ανάμεσα στην οικογενειακή σάγκα, την ιστορία αγάπης και την αστυνομική περιπέτεια. Οι αναγνώστες βυθίζονται στις σελίδες και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την περίπλοκη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που δένονται πολύ στενά μεταξύ τους από μικρή ηλικία. Ο ένας γίνεται η σφραγίδα και συνάμα η καταστροφή του άλλου. Βήμα βήμα, σελίδα σελίδα, η συγγραφέας μέσα από τη λεπτοδουλεμένη πρόζα της ξετυλίγει ένα ολέθριο οικογενειακό δράμα που δένει για πάντα τις ζωές των δύο πρωταγωνιστών. Με αιχμηρή ματιά συλλαμβάνει την άβυσσο της ανθρώπινης φύσης και εξιστορεί τη χαμένη παιδική ηλικία και μια μεγάλη αγάπη που δεν μπορεί να υπάρξει σε τούτο τον κόσμο.

Τζίλιαν Φλιν
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Σελίδες: 576
Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς;
Ένα συγκλονιστικό θρίλερ για τα θανάσιμα μυστικά του συζυγικού βίου, ένα λαβ στόρι με το περιτύλιγμα μυστηρίου με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την πέμπτη επέτειο του γάμου της. Το βιβλίο σε σενάριο της ίδιας της Φλιν μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ. Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Μπεν Άφλεκ και τη Ρόζαμουντ Πάικ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις αρχές Οκτωβρίου.
Τα κλασικά του πόθου

Πολίν Ρεάζ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ο
μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
Σελίδες: 240

Μια τολμηρή, σαδομαζοχιστική ιστορία που γράφτηκε το 1954 και έμελλε να γίνει από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της γαλλικής λογοτεχνίας.
Ζοζέφ Κεσέλ
Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
Σελίδες: 216
Διάσημο έργο ερωτικής λογοτεχνίας με την υπογραφή ενός από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς. Έως σήμερα παραμένει ένα κείμενο ζωντανό και αμφιλεγόμενο, ηδονική σπουδή πάνω στη γυναικεία σεξουαλικότητα και οξυδερκής διερεύνηση της απόστασης που χωρίζει την αγάπη της καρδιάς από τις απαιτήσεις των αισθήσεων και της σάρκας.

Ντ. Χ. Λόρενς
Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΤΣΑΤΕΡΛΙ
μετάφραση: Γιώργος Τζήμας
Σελίδες: 496
Το γνωστό, πολυσυζητημένο (και απαγορευμένο για χρόνια) αριστούργημα, η ερωτική ιστορία μιας αριστοκράτισσας και ενός άντρα της εργατικής τάξης. Μια τολμηρή διερεύνηση του σεξουαλικού πάθους ως του μόνου ζωτικού και αληθινού στοιχείου της ζωής, μια διεισδυτική αποτύπωση της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας.
Τα δώρα του έρωτα

Ευγένιος Τριβιζάς
ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Από αγόρι σε κορίτσι

Σελίδες: 132

Ευγένιος Τριβιζάς
ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Από κορίτσι σε αγόρι

Σελίδες: 132
Δύο πρωτότυπα βιβλιαράκια πλημμυρισμένα με δωράκια για να τα χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, προσθέτοντας στο τέλος και τα δικά σας πολύ προσωπικά δώρα για εκείνους που αγαπάτε.
Ο έρωτας και η ιστορία του

Ζακ Αταλί
Στεφανί Μπονβισιν
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη
Σελίδες: 240
Ένα ταξίδι μέσα στην υπέροχη και απειλούμενη ιστορία των σχέσεων. Συνυπάρχουν εδώ οι πολυανδρικές φυλές της Κίνας και οι ομοφυλοφιλικές τελετουργίες της Νέας Γουινέας∙ οι γυναίκες των χαρεμιών της Αραβίας και οι πολλαπλοί σύζυγοι του Θιβέτ∙ οι πόρνες της Αμερικής και οι γκέισες της Ιαπωνίας∙ οι δάσκαλοι του ινδικού ερωτισμού και οι ομαδικοί γάμοι του Κονγκό∙ οι αστικές οικογένειες και τα αμφιφυλόφιλα τρίο∙ οι μηχανές ηδονής και οι ερωτικές χίμαιρες. Όλες και όλοι τρέφουν την πιο υψηλή ανθρώπινη φιλοδοξία: να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να φτάσουν να αρέσουν στον άλλο, ώστε να αρέσουν στον εαυτό τους. Ώστε να αγαπηθούν.

ημερίδα στην ΑΘΗΝΑ με τίτλο: «Η αγάπη δημιουργεί τις οικογένειες», Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52), στις 5.00μ.μ.

Εμφάνιση 1615224_215067432015275_819930112_n.jpg

Αρκεί να θέλεις… ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Αρκεί να θέλεις…
Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, στο πρώτο του μυθιστόρημα σκιτσάρει τις ανθρώπινες σχέσεις. Χωρίς «παραβάν», ελεύθερα, ειλικρινά, όπως ακριβώς πρέπει να ορίζονται οι άνθρωποι κι οι σχέσεις τους.
Γιατί αλλιώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα ‘ρθει μαζί με την αλήθεια…
Το πρόβλημα: Οι ανθρώπινες σχέσεις. Τι άλλο; Δύσκολες από χέρι. Έχουν πάντα γελαστή αρχή και σίγουρα θλιμμένο τέλος. Η πορεία τους μοιάζει αναπότρεπτη, σαντη μοίρα. Είναι όμως;
Ο χωρισμός: Πάντα η άλλη πλευρά φταίει για όλα. Νόμος απαράβατος.Τελευταία είναι και θέμα μόδας. Κάποιοι το γιορτάζουν κιόλας. Η αντιστροφή στις δόξες της. Σε λίγο θ’ αντικαταστήσει και τις εθνικές γιορτές.
Ο εχθρός: Μας αρέσει, δε μας αρέσει, πάντα κι αποκλειστικά, είναι μόνο μέσα μας. Θέλει θάρρος, για να σκύψεις και να δεις. Συνήθως του φοράμε μάσκα φιλίας και δηλώνουμε πολύ περήφανοι για το κατόρθωμά μας. 
Ο έρωτας: Υπάρχει τελικά; Πρέπει να υπάρχει; Το σύστημα πάντως θέλει να τον θάψει. «Δεν ταιριάζει σ’ ανώτερους ανθρώπους. Μόνο στα ζώα». Χαρίσαμε τα ένστικτα στα ζώα. Τόσο ανόητα. 
Η λύση: Αφού δεν πιστεύεις πως υπάρχει πρόβλημα, τότε τι ψάχνεις; Ψύλλους στ’ άχυρα; Γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις. Αρκεί να θέλεις και ν’ αντέχεις. Όλο και κάτι θα πετύχεις. Ακόμη και οι ψευδαισθήσεις μπορούν να νικηθούν. 
Δεύτερη φορά δεν έχει: «Γι’ αλλού ξεκίνησα κι έπεσα πάνω σου…Ευλογημένη ώρα…Μέχρι του δρόμου τα μισά ήμουν άλλη κι όχι εγώ…Έφτασε η ώρα να το πω…Ποτέ δεν είναι αργά…Σε λατρεύω…Για πάντα». 
Έρωτας που δεν κράτησε ποτέ του δεν υπήρξε: Χωρίς σχόλια.
Αρκεί να θέλεις… 
Συγγραφέας: Δημήτρης Νικολαΐδης
Isbn:978-960-9692-32-8
Σελίδες: 477

ΓΚΑΓΚΑΝΤίΝ - Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 
ΓΚΑΓΚΑΝΤίΝ
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
“Οι γενναίοι της νύχτας”
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Στην παρέα της Ακτής Πειραιώς έρχονται να προστεθούν οι Opera Chaotique και οι Encardia.
Έτσι κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 14 Φεβρουαρίου δίπλα στο Διονύση Σαββόπουλο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Ζουγανέλη θα εμφανίζονται τα μουσικά συγκροτήματα των Opera Chaotique και οι Encardia εναλλάξ.
Ο Σάκης Μπουλάς διακόπτει τις εμφανίσεις του για λόγους υγείας και αναμένεται να επανέλθει δριμύτερος μετά από λίγες παραστάσεις.

"Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ TANGO" - 15/02

"Η μαγεία του Tango"
με την ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
 & τον ΣΠΥΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
ΩΡΑ 20:00
Zoe TiganouriaMosxopoulos
H διακεκριμένη συνθέτις και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια με αφορμή τη κυκλοφορία των δύο Βιβλίων/CD της "Zoe’s Music No.1" & "Zoe’s Music No.2" για ακορντεόν & πιάνο, αλλά και την πλούσια δισκογραφία της (7 προσωπικά CD και εκατοντάδες συνθέσεις & διασκευές της στην μουσική αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό) και σε συνδυασμό με τις συνθέσεις και διασκευές του πιανίστα Σπύρου Μοσχόπουλου σε ύφος Αργεντίνικου Tango, αλλά και γνήσιες Tango καθώς και παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα υπέροχο ρεπερτόριο σαν εκ βαθέων εξομολογήσεις που καθηλώνουν...
Η παράσταση θα πλαισιωθεί από το χορευτικό σχήμα "Χοροακτίς" καθώς και την πρωτοεμφανιζόμενη στο τραγούδι Πελάγια Μυλωνά.
Υπέροχα βίντεο και εικόνες θα συνοδεύουν αυτό το μουσικο-χορευτικό ταξίδι με τη Μαρία Ντούμα στην επιμέλεια οπτικο-ακουστικού υλικού.
Απολαύστε το! 
Γενική είσοδος: 12 € / Φοιτητικό & ανέργων 8 €
Προπώληση Εισιτηρίων:
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Εισιτήρια online: www.ticketservices.gr
Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Κηφισίας
Διονύσου και Μυρσίνης 2

Περισσότερες πληροφορίες στην
Επίσημη Ιστοσελίδα της Ζωής Τηγανούρια

1ο ΜΕΡΟΣ Νίκος Καββαδίας αφιέρωμα-μηχανή του χρόνου