Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

"ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ" - Γιώργος Πιντέρης Ph.D, Ψυχολόγος

  
  Συγγραφέας: Γιώργος Πιντέρης Ph. D.
Ψυχολόγος
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Mαλακό
Σελίδες: 180
Είδος: Δοκίμιο
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN   978-618-80294-5-3
                                      Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΡΙΕΨΕ. Το υπαλληλίκι πέθανε. Μένει ο χώρος της ατομικής πρωτοβουλίας ή η απελπισία και η κατάθλιψη. Σε μια τέτοια κατάσταση η ανεργία παύει να είναι μόνον κοινωνικό φαινόμενο. Παρουσιάζει και ψυχολογικό ενδιαφέρον. Κάτω από αυτές τις συνθήκες καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις που παίρνει. Κι εδώ δημιουργούνται καυτά ερωτήματα: Ξέρεις να βγάζεις λεφτά; Να κοστολογείς τον εαυτό σου; Να διαλέγεις συνεργάτες;
Στη συνέχεια το βιβλίο ασχολείται με την αναζήτηση νέων ενδιαφερόντων μ΄ έναν πρωτότυπο τρόπο ο οποίος απευθύνεται στο ασυνείδητο και στη δημιουργικότητα.
Ο καταξιωμένος ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Πιντέρης ασχολείται για πρώτη φορά με άμεσο και μοναδικό τρόπο με ένα από τα πιο καίρια και επίκαιρα θέματα της σύγχρονης Ελλάδας, την ανεργία. Είναι αυτός που με το μοναδικό του τρόπο και ύφος θα μας εμπνεύσει για άλλη μια φορά να πιστέψουμε ότι οι δυσκολίες υπάρχουν μόνο και μόνο για να ξεπερνιούνται και θα μας βοηθήσει να μην μείνουμε μοιρολατρικά στο πρόβλημα αλλά στη λύση του. - Ε.Λ.
Βιογραφικό συγγραφέα
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ είναι Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Indiana. Οι βασικές του σπουδές ξεκίνησαν από το Λονδίνο στην Αεροναυπηγική. (Πιο πολύ Καράτε έκανε παρά σπούδασε). Έτσι επέστρεψε στην Ελλάδα όπου άρχισε να διδάσκει Καράτε. Οι πρώτες σοβαρές σπουδές του έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Όλα τα χρόνια των σπουδών του ασχολείτο πολύ σοβαρά και με το Καράτε.
Αρχικά έγινε γνωστός σαν ψυχολόγος στο Ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώρισε τον Εαυτό σου». Το 1978 αναχώρησε για τις Η.Π.Α. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του το 1982 και επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές όπως «Μέσα κι έξω απ’ την ευθεία». Είχε δική του τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Μετά το γάμο» και συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
 Έχει διδάξει σε εκατοντάδες σεμινάρια κι έχει δώσει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα.
 Το βιβλίο αυτό είναι το 24ο απ’ όσα έχει γράψει.
 Παρόλο που η ειδικότητά του είναι οι ψυχοσωματικές διαταραχές, το βιβλίο αυτό βασίζεται στις γνώσεις του γύρω από την Ψυχομετρία, με την οποία ασχολήθηκε σοβαρά στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.
 Σήμερα ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα με ατομικές συνεδρίες, ομάδες αυτοβελτίωσης καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παίζει κιθάρα και Playstation…
 Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε Καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο..
----------ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ----------
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: