Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο στην Λάρισα με την Τασούλα Τσιλιμένη και Μαριλένα Καββαδά

Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό σας προσκαλούν σε ένα βιωματικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί στη Λάρισα με την Τασούλα Τσιλιμένη και την Μαριλένα Καββαδά
Μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές δραστηριότητες για όλη τη σχολική χρονιά Βιωματικό σεμινάριο με τη Μαριλένα Καββαδά .
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί με βιωματικό τρόπο μια σειρά, παιδαγωγικά κατάλληλων, δραστηριοτήτων μουσικοκινητικής και χοροθεατρικής έκφρασης.
Οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να υλοποιηθούν σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και συνδέονται: με τον κόσμο των παραμυθιών, τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές και τις παγκόσμιες ημέρες που εορτάζονται στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής τους σε χώρους προσχολικής αγωγής θα παρουσιαστούν με οπτικοακουστικά μέσα.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή σε ιδέες, απόψεις και προτάσεις συζήτηση, με στόχο την αξιολόγησή του. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, κρίνεται σκόπιμη η άνετη ένδυση των συμμετεχόντων___________________________
Η βιβλιοθήκη στο νηπιαγωγείο: Ζητήματα οργάνωσης και παιχνίδια εμψύχωσης με την Τασούλα Τσιλιμένη.
Η οργάνωση και λειτουργία της βιβλιοθήκης στο νηπιαγωγείο είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, αφού συνδέεται τόσο με θέματα γραμματισμού όσο και με την υιοθέτηση στάσεων και συμπεριφορών των παιδιών με τα βιβλία. Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τα είδη των βιβλίων, τα βασικά βήματα οργάνωσης της «γωνιάς» της βιβλιοθήκης, καθώς και με δραστηριότητες και παιχνίδια εμψύχωσης για το βιβλίο.
Τσιλιμένη Τασούλα: Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΠΤΠΕ Παν. Θεσσαλίας
Είσοδος 20 ευρώ, φοιτητές 15 ευρώ
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕ.Ε. Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα 3ος όροφος Λάρισα το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρες 10:30 π.μ. ως τις 15:00 μ.μ.
Πληροφορίες-εγγραφές Εκδόσεις Διάπλαση Ζωοδ. Πηγής 2-4 10679 Αθήνα τηλ. 2103808445 και 2103808455 και Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα τηλ. 2410537791
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΚΘΒΕ: Τελευταίες παραστάσεις για ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που παρουσιάζεται  στο Βασιλικό Θέατρο έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013. Για όσους δεν κατάφεραν να δουν μέχρι τώρα το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το ΚΘΒΕ και ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, αποφάσισαν να προσφέρουν μια ειδική τιμή εισόδου για τις τελευταίες ημέρες παραστάσεων.
Έτσι, έως την Κυριακή 10/03/2013, θα ισχύει σε όλες τις ημέρες παραστάσεων, για τους πρώτους 200 θεατές που θα κάνουν κράτηση, τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ. (Εκτός Πέμπτης, που ήδη ισχύει γενική είσοδος 10 ευρώ).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τηλέφωνο Κρατήσεων:
2315 200200
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Συνέντευξη του Άρη Δημητριάδη στην Αρετή Κοκκίνου στο "Μουσικόραμα"

Το Μουσικόραμα είναι κοντά σας
Στο περιθώριο της κυρίαρχης κουλτούρας του ουίσκι και του γαρύφαλλου (ζωντανά ή από τηλεοράσεως) η οποία αναπτύχθηκε και άνθισε σε εποχές σχετικής οικονομικής ευμάρειας, η λόγια μουσική στη χώρα μας θεωρούνταν πάντα είδος που απευθύνεται σε λίγους μυημένους ακροατές.
Σε καιρούς, μάλιστα, όπου τα μουσικά, συναυλιακά σχήματα έχουν γίνει, στην πλειοψηφία τους «μικρά κι ευέλικτα» για λόγους οικονομίας, όπου οι μουσικές σπουδές έχουν όλο και μικρότερο (οικονομικό τουλάχιστο) αντίκρισμα το μεράκι και το κουράγιο ορισμένων ανθρώπων της Τέχνης είναι βασική κινητήρια δύναμη θεσμών όπως η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ.
Συνέντευξη του Άρη Δημητριάδη στην Αρετή Κοκκίνου στο "Μουσικόραμα"
Με αφορμή την εκδήλωση «Άττικα & friends», την οποία παρακολούθησα το Σαββατιάτικο απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου στο συναυλιακό χώρο της μουσικής σχολής Εστουδιαντίνα, είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το μαέστρο και ιδρυτή της ΑΤΤΙΚΑ κ. Άρη Δημητριάδη.
Περισσότερα...
Επισκεφτείτε το «Μουσικόραμα» Το "Μουσικόραμα" προτείνει για την έξοδό σας και είναι χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις..

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Μάρτιος 2013

Αγαπητοί αναγνώστες,
Καλό μήνα!
Ο Μάρτιος φέρνει την άνοιξη και μαζί πολλά κι ενδιαφέροντα νέα βιβλία για όλους όσοι επιθυμούν να κατακτήσουν νέους ορίζοντες! 

Η Φανή Πανταζή, η συγγραφέας- έκπληξη της περσινής χρονιάς Μεταξία Κράλλη και η Χαρά Ανδρεΐδου με τα ολοκαίνουργια βιβλία τους υπόσχονται να μας φτιάξουν τη διάθεση με δυνατές ιστορίες που δε θα μπορούμε να αφήσουμε εύκολα πίσω μας!
Ο βραβευμένος με Booker Χάουαρντ Τζέικομπσον, μετά την ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΝΚΛΕΡ, επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα για την αγάπη - την αγάπη για τη γυναίκα, τη λογοτεχνία, το γέλιο. Ας απολαύσουμε μία από τις πιο καλές στιγμές ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Η Τζότζο Μόις μας παρασύρει σε έναν έρωτα που θα μας σημαδεύσει ανεξίτηλα και θα μας συγκινήσει βαθιά, ενώ η Τζόντι Πίκο υπογράφει μια αξέχαστη ιστορία για τη φύση της οικογένειας, την αγάπη, την προστασία και τη δύναμη που προσφέρει, αλλά και το τίμημα που πρέπει ίσως να πληρώσουμε για να απολαύσουμε αυτά τα αγαθά. Πανηγυρίζουμε το γεγονός ότι η μαγευτική κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ από τον υπέροχο Ανγκ Λι άξια κέρδισε τα περισσότερα βραβεία Όσκαρ φέτος (4): Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Ειδικών Οπτικών Εφέ, Μουσικής, ενώ παράλληλα γιορτάζουμε με ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΟΛΗ τα 10 χρόνια από το έτος πρώτης έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφορεί στο εξωτερικό σε επετειακή έκδοση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε όλοι, ενώ εξασφαλίσαμε για εσάς τον νέο πρόλογο εδώ!
Νέα crime βιβλία για κατά συρροή αναγνώστες: στο συλλογικό ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ δεκατέσσερις κορυφαίοι Έλληνες συγγραφείς υπογράφουν ιστορίες εγκλημάτων. Συνδυάζοντας μυθοπλασία και εγκληματολογία, ο μεγάλος Λέιφ Πέρσον ολοκληρώνει θριαμβευτικά την εμβληματική τριλογία του, ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, προτείνοντας μια οριστική απάντηση στο γρίφο γύρω από τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, ενώ ο Γενς Λαπίντους, με το δεύτερο μέρος της σειράς ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις προσδοκίες και προωθεί τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία σε ένα άλλο επίπεδο. Παράλληλα, τρεις παλιοί και αγαπημένοι τίτλοι του πατριάρχη της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας, Χένινγκ Μάνκελ, επανακυκλοφορούν με νέα μειωμένη τιμή! Αναζητήστε τους!
Πώς ανθίζουν οι πληγές; Πώς καταργείται ο θάνατος; Πώς γράφεται μια ιστορία αγάπης την ώρα του πιο μεγάλου μακελειού;
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει ένα μυθιστόρημα για την αγωνία μιας γενιάς να μείνει ζωντανή μες στη μιζέρια, μια ιστορία για τον επικίνδυνο ρεαλισμό της ζωής ενάντια στον ασφαλή ρομαντισμό του θανάτου, αλλά και για την αλήτικη αυθάδεια της γάτας ενάντια στο νικηφόρο βρυχηθμό του λιονταριού.
Ο δημοσιογράφος Μάικλ Τζ. Κέισι κάνει λόγο για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ένα βιβλίο που μας αφορά όλους, ενώ η Κρίστια Φρίλαντ μας συστήνει τους ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ, το βιβλίο που έλειπε από την πολιτική συζήτηση της εποχής μας. Μη χάσετε δύο πολιτικοοικονομικά βιβλία που, στην περίοδο της κρίσης, λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας των γνωστών βιβλίων Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι και Η ευτυχία είναι απόφαση, μας δίνει ιδέες για το πώς να ξεκαθαρίσουμε όσα έχουμε συσσωρεύσει στον εαυτό μας, στις σχέσεις μας, στα οικονομικά μας, στην εργασία μας και αλλού. Αν απαλλαγούμε από τα περιττά, τα άχρηστα, τα αρνητικά, θα γίνουμε πιο ανάλαφροι και θα λειτουργούμε καλύτερα. Ένα βιβλίο-οδοστρωτήρας, που μας βοηθάει μέσα από μια γενναία μπουγάδα να ξεπλύνουμε τη σκόνη μέσα μας και έξω, ώστε να λάμψει η ουσία της ζωής μας.
Ένα e-book είναι πάντα μαζί σας! Ξεκινήστε να διαβάζετε στον υπολογιστή σας, συνεχίστε την ανάγνωση στο tablet σας και ολοκληρώστε τα αγαπημένα σας e-books ακόμη και στο κινητό σας. Πλήθος επιλογών σάς περιμένει στο www.psichogios.gr/ebooks, με περισσότερους από 700 τίτλους για κάθε προτίμηση και ηλικία.
Επτά νέοι τίτλοι για ηλικίες από 3 έως 11 ετών από τα… γευστικότατα και ολόφρεσκα ΦΡΟΥΤΑ μας θα οξύνουν τη φαντασία των παιδιών και θα αποτελέσουν μια πρωτότυπη μαθησιακή εμπειρία για το σπίτι ή το σχολείο.
Με την ευκαιρία της επετειακής έκδοσης του Καπετάν Τρεμούλα, ας αποδώσουμε τιμές στον Ότφριντ Πρόισλερ, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.
Ο ΟΤΦΡΙΝΤ ΠΡΟΪΣΛΕΡ γεννήθηκε στη Βοημία το 1923. Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς βιβλίων για παιδιά. Περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα από τα βιβλία του έχουν πουληθεί παγκοσμίως ενώ αυτά έχουν μεταφραστεί σε 55 γλώσσες και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία και επαίνους.
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Μαρί Κυριακού και ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών Μάικ ο Φασολάκης ανήκουν πλέον στο εκδοτικό δυναμικό μας! Tο νέο βιβλίο βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική παράσταση και συνοδεύεται από απίθανο CD με την αφήγηση του παραμυθιού από τη Μαρί Κυριακού και τους ηθοποιούς της παράστασης στους ρόλους των ηρώων.
Μαγειρέψτε, κουρδίστε ή απολαύστε την κλασική μυθολογία με αφήγηση, μαζί με τα παιδιά σας! Δώρο από εμάς μερικές συνταγές από το βιβλίο 1, 2, 3, Μαγειρεύουμε!
Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)

International Directing Intensive - Italy

International Directing Intensive
May 13 - 17 Italy
The intensive lab opens the door towards the international collaboration project - 
the performance production in Russian repertory theatre with Russian actors.
More details, programme, registration: http://www.iugte.com/projects/direction
The Lab will take place at the International Theatre Academy in Massa Carrara, the province in the Tuscany region of Italy near the Mediterranean Sea. Nearest international airport - Pisa Aeroporto Galileo Galilei. The working language is English

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - Επίσημη αγαπημένη