Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

W.A.S.P. "30 YEARS OF THUNDER" || SATURDAY 24 NOVEMBER 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Principal Club Theater – ΜΥΛΟΣ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00,
Personality Crisis 20:45-21:30
Το live ξεκινά στις 22:00

Το Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι στις εκδόσεις Διάπλαση

Σταθμός των εκδόσεων Διάπλαση είναι οι εκδόσεις παραδοσιακών παραμυθιών με τη συγγραφέα Χρυσάνθη Καραϊσκου. Κρατώντας την προφορικότητα του λόγου, αλλά με σύγχρονη εικονογράφηση, η συγγραφέας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα έργο προσιτό σε παιδιά και ενήλικες, ακριβώς επειδή διατηρεί το ύφος και το ρυθμό της προφορικής αφήγησης.
Τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Προτού ακόμα γίνουν δημοφιλείς οι εκδόσεις παραμυθιών στον κόσμο, τα παραμύθια τα διηγούνταν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα ή στο χωράφι. Το κοινό τους αποτελούταν από ολόκληρη την κοινότητα ή το χωριό, χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους ενήλικες.
Το παραμύθι είναι ένας κρίκος της κοινωνικής ζωής. Είναι γεμάτο σύμβολα και αρχέτυπα μέσα από τα οποία η λαϊκή σοφία βοηθούσε τα άτομα να επεξεργαστούν προσωπικές τους δυσκολίες και να προχωρήσουν στην ενηλικίωση.
Εκτός λοιπόν από τα ηθικοπλαστικά παραμύθια, ορισμένα από τα οποία θα τα βρούμε στους τέσσερις τόμους των εκδόσεων Διάπλαση και της Χρυσάνθης Καραϊσκου, βλέπουμε στα τέσσερα αυτά εικονογραφημένα βιβλία, παραμύθια που περιγράφουν ίσως τη σημαντικότερη τελετή μετάβασης –το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Τα παραμύθια αυτά έχουν παγκόσμια απήχηση. Βρίσκουμε κοινά στοιχεία σε παραμύθια διαφόρων χωρών, καθώς οι ίδιες ανάγκες του συλλογικού ασυνειδήτου επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι κακιές μητριές, τα βασιλόπουλα, οι γριές και οι γέροι της ελληνικής παράδοσης θυμίζουν καμιά φορά ήρωες γνωστών παραμυθιών της δυτικής παράδοσης και το ανάποδο.
Τα παραμύθια σήμερα πια απευθύνονται κατά γενική παραδοχή στα παιδιά. Τα παραδοσιακά παραμύθια όμως ξεπερνούν τον περιορισμό αυτό και απευθύνονται σε όποιον αντλεί ευχαρίστηση από ένα ταξίδι στα βασικά αρχέτυπα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Τα παραδοσιακά παραμύθια πολύ πριν ‘λογοκριθούν’ από το γραπτό λόγο, ήταν ένας κόσμος επικίνδυνων περιπετειών, τεράτων και βασιλιάδων, απλών ανθρώπων και όμορφων κοριτσιών, που αγγίζουν σήμερα πια κάθε αναγνώστη
Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση πατώντας εδώ

Προσκλήσεις

23 Νοεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά Η χήρα του Πειραιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία της.
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917


23 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέας
Βιβλιοπωλείο «Απρόβλεπτο»
Ρήγα Φεραίου 25, Ηλιούπολη
Τηλ. 210-994.01.10

28 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν να συναντήσετε τη Ζωή Μπελούκα.
Η συγγραφέας θα βρίσκεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Ευριπίδη στην Κηφισιά για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της Οι γυναίκες του Αυγούστου
Ευριπίδης στην Κηφισιά
Κηφισίας 310
Κηφισιά
Τηλ. 210-80.75.792

28 Νοεμβρίου 2012
H Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο θεατρολόγος Γιώργος Μικέλλης και η συγγραφέας.
Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη
Τέρμα Παπαστράτου & Βάρναλη
Αγρίνιο.

29 Νοεμβρίου 2012
Το Premio Strega αποτελεί την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας. Το Βραβείο έχει απονεμηθεί σε συγγραφείς όπως ο Cesare Pavese, ο Alberto Moravia, ο Umberto Eco κ.ά.
Με πρωτοβουλία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών συστάθηκε πρόσφατα ελληνική επιτροπή ανάγνωσης των υποψηφίων έργων, προκειμένου να συντελέσει με την ψήφο της στην ανάδειξη του νικητή για το 2012.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η Επιτροπή Ανάγνωσης της Αθήνας συναντά, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής τον φετινό και τον περσινό νικητή, Αλεσάντρο Πιπέρνο και Εντοάρντο Νέζι. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Στέφανο Πετρόκι, συντονιστής του Premio Strega, και οι μεταφραστές των έργων στα ελληνικά, Ανταίος Χρυσοστομίδης και Άννα Παπασταύρου.
Συμμετέχουν:
Εντοάρντο Νέζι, συγγραφέας (Premio Strega 2011, Οι δικοί μου άνθρωποι, Εκδόσεις Καστανιώτη)
Αλεσάντρο Πιπέρνο, συγγραφέας (Premio Strega 2012, Διωγμός, Εκδόσεις Πατάκη)
Στέφανο Πετρόκι, Εκτελεστικός Συντονιστής του Ιδρύματος Bellonci
Ανταίος Χρυσοστομίδης, μεταφραστής, δημοσιογράφος, υπεύθυνος ξένης λογοτεχνίας Εκδόσεων Καστανιώτη
Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια, συγγραφέας
Συντονισμός:
Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας
Με ταυτόχρονη μετάφραση
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Αθήνα
210 7282333

29 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη, ο σύλλογος Οι φίλοι του βιβλίου και το βιβλιοπωλείο Η πολυθρόνα του Νίτσε σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Ιωάννης Μόραλης».
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Ιωάννης Μόραλης»
Τσακάλωφ & Νικολάου Πλαστήρα


30 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν να συναντήσετε τη Φιλομήλα Λαπατά.
Η συγγραφέας θα βρίσκεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ. στον Ευριπίδη στην Κηφισιά για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του νέου της μυθιστορήματος Η χήρα του Πειραιά καθώς και παλαιότερων βιβλίων της
Ευριπίδης στην Κηφισιά
Κηφισίας 310
Κηφισιά
Τηλ. 210-80.75.792

30 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το Cafe Στην Πόλη σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Δημήτρη Μάρδα, καθηγητή πανεπιστημίου και π. γενικό γραμματέα Εμπορίου, με αφορμή την κυκλοφορία του πολιτικού του μυθιστορήματος Η γοητεία μιας συντριβής την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Παναγιώτης Λινάρδος, αντιδήμαρχος Ελευσίνας
Βαγγέλης Μανωλάκας, φιλόλογος, έφορος Βιβλιοθήκης Ελευσίνας
Βίκυ Παπαϊωάννου, φιλόλογος
CAFÉ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Χατζιδάκι και Παγκάλου (εμπορικό κέντρο ΙΛΙΟΝ)
Ελευσίνα
Τηλ. 210-55.42.350

1 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Δημήτρη Μάρδα, καθηγητή πανεπιστημίου και π. γενικό γραμματέα Εμπορίου, με αφορμή την κυκλοφορία του πολιτικού του μυθιστορήματος Η γοητεία μιας συντριβής το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει τα βιβλία του, ενώ στη συντροφιά του θα παρίστανται επίσης:
ο συγγραφέας και καθηγητής πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντάς, οι δημοσιογράφοι Κώστας Τσαρούχας, Γιώτα Ηλιού, Μαρία Σφυρόερα και οι επιχειρηματίες Βασίλης Κορκίδης και Γιώργος Κασιμάτης.
Βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης»
Πανεπιστημίου 11
Αθήνα
Τηλ. 210-32.58.440

Σας χαρίζουμε τα έξοδα αποστολής+δώρο DVD!

Οι προσφορές μας στα παιδικά DVD συνεχίζονται :
Σας χαρίζουμε τα έξοδα αποστολής+δώρο DVD!
Η προσφορά ισχύει για αποστολές εντός Ελλάδος και τηλεφωνικές παραγγελίες !
10 DVD BOX: ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΛΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ