Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση για το 30o Παγκόσμιο Συνέδριο ISME

30o Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME για τη Μουσική Εκπαίδευση 
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ανακοίνωση Της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και της International Society of Music Education (ISME)

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς Μουσικής και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο
Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME, το τοποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες)
Η Ε.Ε.Μ.Ε. διοργανώνει ένα πενθήμερο παγκόσμιο συνέδριογια τη Μουσική Παιδεία, στη Θεσσαλονίκη. 

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την15η Μαρτίου 2012 και επωφεληθείτε από την προνομιακή τιμή συμμετοχής στο συνέδριο που ισχύει για τους Έλληνες συνέδρους μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.
Πληροφορίες για τις εγγραφές: www.eeme.gr
στο τηλέφωνο της Ε.Ε.Μ.Ε. 6939560404
και στην ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλη που δρούνε εθελοντικά, αλλά με αφοσίωση και πάθος, από όλη την Ελλάδα, αγκαλιάζει ο,τιδήποτε αφορά στην αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης. 

Για τη φετινή χρονιά, η Ε.Ε.Μ.Ε., παράλληλα με τις άλλες δράσεις της, ετοιμάζει πυρετωδώς το 30ο Παγκόσμιο συνέδριο της ISME, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
Είναι η πρώτη φορά που ένα συνέδριο τόσο μεγάλης εμβέλειας και ακαδημαϊκού κύρους για το επιστημονικό πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής, γίνεται στη χώρα μας. Η επιτυχία του σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και θετικό αντίκτυπο για όλους τους Έλληνες μέσα και έξω από τη χώρα μας.
Το θέμα του συνεδρίου «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους μέχρι τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες), αναμένεται να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης πολλών σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών της μουσικής εκπαίδευσης. Κεντρικός Έλληνας ομιλητής θα είναι ο Νίκος Κυπουργός. Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει για τη μουσική εκπαίδευση, για την πόλη, αλλά και για τη χώρα μας ένα πρωτόγνωρο πολιτισμικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό γεγονός καθώς αναμένεται ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει για 5 και πλέον μέρες μέσα στον Ιούλιο του εορταστικού 2012, σημείο συνάντησης για περισσότερα από 1400 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης. Παράλληλα αναμένονται πάνω από 1000 μέλη 70 και πλέον καλλιτεχνικών σχημάτων από όλο τον κόσμο.
Η Θεσσαλονίκη πόλη του συνεδρίου, σταυροδρόμι πολιτισμών.
Η πόλη υποδοχής του συνεδρίου, η Θεσσαλονίκη, η μεγάλη εορτάζουσα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, έχει το 2012 την τιμητική της. Μέσα σε αυτό το κλίμα το γεγονός του 30ου Συνεδρίου της ISME θα συμβάλει στο εορταστικό κλίμα της πόλης, σε πολλά επίπεδα: κοινωνικά, δια-πολιτισμικά, ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά.
Η Ε.Ε.Μ.Ε., έχοντας επίγνωση της ευθύνης του έργου που ανέλαβε –για την κοινότητα των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών, για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για την Ελλάδα– εργάζεται ήδη εδώ και 3 χρόνια για την προετοιμασία του συνεδρίου. Σήμερα, λίγους μήνες πριν από το μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός, οι οργανωτικές δράσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. εντείνονται και μαζί τους αυξάνουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για σύμπραξη ατόμων και φορέων, ώστε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις αλλά και στις σημαντικές ευκαιρίες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Η πόλη επιβεβαιώνει τη θέση και το ρόλο της ως σταυροδρόμι πολιτισμών με την διοργάνωση του σημαντικού αυτού συνεδρίου και ιδιαίτερα με τις ανοιχτές παράλληλες εκδηλώσεις όπως είναι η οργάνωση του παράλληλου Τριήμερου Φεστιβάλ με «Μουσικές του Κόσμου» από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου από 15 έως 17 Ιουλίου 2012 στο Λιμάνι αλλά και κατά μήκος της παραλίας.
Είναι λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για όλους τους καθηγητές/ εκπαιδευτικούς μουσικής και τους μουσικοπαιδαγωγούς να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση, ένα ταξίδι για όλους και ένα συνέδριο που θα θυμόμαστε.
Περισσότερες Πληροφορίες -Eγγραφές

Για την Ε.Ε.Μ.Ε.:
www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Το τηλέφωνο της γραμματείας: 6939560404
Ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr
διεύθυνση ιστοτόπου (blog): http://ellinikienosigiatimousikiekpaidefsi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: