Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Paul Roland, Mode Plagal, Cyanna... μουσικές, βιβλία, συζητήσεις και πολλά άλλα

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 22:00 Live Mode Plagal Live
Οι Mode Plagal επιστρέφουν στην Κοιλιά του Κήτους - τα Εξάρχεια- με πειραματική διάθεση, κουβαλώντας, πάντα, το γνώριμο ιδίωμα τους αλλά και νέες συνθέσεις.
Ο ήχος τους μπερδεύει την παράδοση με τη jazz, τα blues με το afrobeat, σε ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς.
Είσοδος: 5€
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, 19:00
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Βασίλη Ζούμπου, Η ερημιά του αληθινού
Tρίτη 18 Δεκεμβρίου, 19:00
Φιλοσοφική συζήτηση
Εργοτάξιο Ιδεών - Ο Πολιτισμός και το Υποκείμενο σε Κρίση
Υποκείμενο-Άτομο-Συλλογικότητα

Ο τρόπος που διαπλέκονται ατομικό και κοινωνικό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα πιο σύνθετα ζητήματα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Η θέση αλλά και η α-τοπία του ατόμου μέσα σε μια κοινότητα - η υποταγή του στις προδιαγραφές ενός συλλογικού υποκειμένου αλλά και η φαντασίωση της ρήξης του με αυτές, η επιθυμία διαφοροποίησης και οι προσκολλήσεις, η προσδοκία πληρότητας έναντι του ελλειπτικού κοινωνικού πεδίου - θέτουν επείγοντα ζητήματα με πρακτική και όχι μόνο θεωρητική εμβέλεια. Στη συνάντηση αυτή, θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε ορισμένες από τις πτυχές αυτού του προβληματισμού, με αναφορές στο έργο, μεταξύ άλλων, του φιλόσοφου Κορνήλιου Καστοριάδη και του ψυχαναλυτή Ζακ Λακάν.
Μιλούν οι:
Βέρα Παύλου (παιδαγωγός-αναλύτρια)
Άγγελος Μουζακίτης (διδάσκων Παν/μίου Κρήτης και ΕΑΠ)
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 20:30
Dj set Music by Le Hunchback
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 22:00
Live Γιώργης Χριστοδούλου Live
Ο Γιώργης Χριστοδούλου αυτά τα Χριστούγεννα έρχεται από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα και φέρνει μαζί του την κοσμοπολίτικη διάθεση των τραγουδιών του, τους χορευτικούς ρυθμούς άλλων εποχών και τη σημασία του να είσαι... "flâneur"! 

Ακολουθεί lindy hop party με μουσικές από τον Fellow Hopper.
Είσοδος: 5€
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, 22:00
Live Παραδοξόνια Live
Κουβαλώντας τη γλυκιά μελαγχολία της μουσικής των Βαλκανίων στις πλάτες τους, τα Παραδοξόνια εισέρχονται με πάθος στον κόσμο της πομπώδους ροκ, του ανοιχτού αυτοσχεδιασμού, της διφορούμενης λυρικότητας και των αφηγηματικών αντιθέσεων. Με υπόβαθρο στην τζαζ και την κλασική μουσική, και με πειραματισμούς με μια πληθώρα μουσικών ιδιωμάτων, τα Παραδοξόνια θα παρουσιάσουν συνθέσεις από την πρώτη δισκογραφική τους απόπειρα.
Είσοδος: 5€
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 22:00 Live Cyanna Undressed Live
Οι Cyanna επιστρέφουν στο Floral με την πρώτη τους ανεξάρτητη παραγωγή -"The Undressed EP”- ανά χείρας. Με κυρίως ακουστική διάθεση αυτή τη φορά, αλλά διατηρώντας τη γνώριμη live ενέργειά τους, θα «ξεγυμνώσουν» τον ήχο τους, παρουσιάζοντας τραγούδια από όλα τα άλμπουμ τους μέχρι σήμερα αλλά και ορισμένες αγαπημένες τους διασκευές.
Είσοδος: 5€
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: