Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Οριστική λύση για τη διαπλοκή στο ΕΚΕΒΙ με υπουργική παρέμβαση!

Φίλες και φίλοι
την οριστική λύση στο θέμα για τα προβλήματα που μας δημιουργεί κάθε λίγο το Ε.ΚΕ.ΒΙ. την έδωσε ο Αναπλητωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας
Αυτή είναι η κοινή μας επιστολή με τις εκδόσεις Τετράγωνο που στείλαμε σήμερα στον Υπουργό. Τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα πρόσωπα που στελέχωναν αυτόν το φορέα είναι παλιά και παρότι έχουν καταγγελθεί πολλές φορές κανείς δεν έδειχνε πρόθυμος να δώσει οριστική λύση. Για να ενημερωθείτε για το τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα διαβάστε τα σχετικά ενημερωτικά του ΣΕΒΑ αλλά και άρθρα εφημερίδων κάνοντας κλικ εδώ
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού
κ. Κώστα Τζαβάρα
Αρ.πρωτ. 4389
Ημερομηνία 14-12-2012

Θέμα: συγχαρητήρια για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης με το Ε.ΚΕ.ΒΙ
Αξιότιμε κύριε Τζαβάρα ως εκπρόσωποι μιας μεγάλης ομάδας δημιουργών θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και προσωπικά για την απόφασή σας να ζητήσετε την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΕΒΙ κ. Βαλτινού της διευθύντριάς του κ. Βελισσάρη του Δ.Σ. αλλά και της επιτροπής για το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας. Τα νούμερα της επεξεργασμένης λίστας έδειχναν το μέγεθος της διαπλοκής στο έπακρο.
Ελπίζουμε το μαχαίρι να πάει ακόμη πιο βαθειά και να γίνουν έρευνες με σκοπό να απομακρυνθούν όσοι υπάλληλοι εμπλέκονται μ’ αυτό το πρόγραμμα και λειτουργούσαν μεροληπτικά.
Επίσης στο θέμα των Κρατικών Βραβείων…. τα τελευταία χρόνια στις επιτροπές στις λίστες και στα βραβεία εναλλάσσονται τα ίδια πρόσωπα και εκτός απ’ τα χρηματικά έπαθλα ακολουθούν και αγορές…….
Έχουμε στοιχεία για πρόσωπα και καταστάσεις και θα είμαστε στη διάθεσή σας να σας τα προσκομίσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Θεωρούμε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα στο χώρο του βιβλίου γενικότερα. Και είναι καιρός να υποστηριχτούν και οι μικροί εκδοτικοί οίκοι που τελικά είναι οι μόνοι που παράγουν πολιτισμό και υποστηρίζουν τους Έλληνες συγγραφείς και τους Ελληνες εικονογράφους.
Με εκτίμηση
Κυριάκος Καραίσκος - Εκδόσεις Διάπλαση
Νίκος Μουρατίδης- Εκδόσεις Τετράγωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: