Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Νέες κυκλοφορίες

 


Ανυπομονούμε να διαβάσετε τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις μας:

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Θάνος Π. Ντόκος
Σειρά: ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
Διεύθυνση σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου
H κατασκευή και εξέλιξη εργαλείων θανάτου και καταστροφής, όπως είναι τα πυρηνικά όπλα, είναι εντυπωσιακή όσο και τρομακτική. Βεβαίως, τα οπλικά συστήματα ήταν πάντοτε εντυπωσιακά, κατ’ αναλογίαν της εξέλιξης της ανθρωπότητας. Στην πυρηνική εποχή όμως διαθέτουμε όπλα ασύγκριτα πιο καταστρεπτικά από οποιοδήποτε όπλο έχει κατασκευαστεί ως σήμερα. Η μαζική, ακόμη όμως και κάποια «περιορισμένη» χρήση τους, μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού, μέχρι και την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους σε περίπτωση «πυρηνικού χειμώνα».
ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΑ
Caron Levis
Εικονογράφηση: Charles Santoso
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικία: 4+ ετών
Η Μαλένα κι ο Κλεπέταν εξερευνούν τον κόσμο πάντοτε παρέα! Τώρα ετοιμάζονται να πετάξουν χιλιάδες μίλια μακριά, κατά την ετήσια μετανάστευση του σμήνους τους για τα πιο ζεστά μέρη της Γης, εκεί όπου θα περάσουν τον χειμώνα. Όμως η Μαλένα τραυματίζεται κι είναι αναγκασμένη να μείνει πίσω στα μέρη τους, την ώρα που ο Κλεπέταν πετάει για τη Νότια Αφρική.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ
Andy Seed
Εικονογράφηση: Gareth Conway
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Ηλικία: 7+ ετών
Σου πέρασε ποτέ από τον νου να πας πίσω στον χρόνο και να κουβεντιάσεις με ανθρώπους από το παρελθόν; Τώρα μπορείς! Ο ατρόμητος συγγραφέας Άντι Σιντ έφτιαξε μια χρονομηχανή για να ανακαλύψεις τι σόι άνθρωποι ήταν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 10 από τους πιο διάσημους ηγεμόνες της Ιστορίας.
Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Else Holmelund Minarik
Εικονογράφηση: Maurice Sendak
Μετάφραση: Γιάννης Παλαβός
Ηλικία: 3+ ετών
Καλωσόρισες στο σπίτι! Ο μπαμπάς του μικρού αρκούδου γυρίζει επιτέλους στο σπίτι, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι στη θάλασσα για ψάρεμα. Ο μικρός αρκούδος δεν κρατιέται απ’ τη χαρά του που θα τον δει – ακόμα κι αν ο μπαμπάς δεν φέρνει μαζί του τη μικρή γοργόνα που τόσο ονειρευόταν ο μικρός αρκούδος!

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΠΑΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Else Holmelund Minarik
Εικονογράφηση: Maurice Sendak
Μετάφραση: Γιάννης Παλαβός
Ηλικία: 3+ ετών
Στη γιαγιά και στον παππού! Όπως όλα τα παιδιά, ο μικρός αρκούδος χαίρεται όταν επισκέπτεται τη γιαγιά και τον παππού του.
ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΑΚΙΑ
Martin Waddell
Εικονογράφηση: Patrick Benson
Μετάφραση: Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου
Ηλικία: 3+ ετών
Σ’ ένα δέντρο στο δάσος, τρία κουκουβαγάκια, η Σάρα, ο Πέρσι και ο Μπιλ, κάθονται και περιμένουν τη Μαμά Κουκουβάγια να γυρίσει σπίτι.
Τα Κουκουβαγάκια είναι ένα κλασικό πλέον βιβλίο. Μια απολαυστική ιστορία που γιορτάζει τον δεσμό μαμάς και παιδιού.


ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Marie G. Rohde
Ηλικία: 3+ ετών
Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη θέση τους μέσα στον ευρύτερο κόσμο και θα θυμίσει στους μεγάλους ότι ακόμα κι όταν είμαστε χώρια, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: