Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Το graphic novel ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙ στη μεγάλη οθόνη 🎥

 

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος Θαύμα R.J. Palacio, ενός βιβλίου που πυροδότησε το κίνημα για να «διαλέξουμε την καλοσύνη», έρχεται το εμπνευσμένο επόμενο κεφάλαιο: Tο graphic novel Λευκό Πουλί μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη!

Στο Λευκό Πουλί, η R. J. Palacio ξετυλίγει τη συγκλονιστική ιστορία του νεαρού Τζούλιαν – τον οποίο γνωρίσαμε ως τον μεγαλύτερο νταή του σχολείου όπου φοιτούσε ο Όγκι Πούλμαν στο Θαύμα. Ο Τζούλιαν έχει να γράψει μια σχολική εργασία για την ιστορία ενός ανθρώπου που γνωρίζει, κι έτσι ζητάει από τη γιαγιά του, Γκρανμέρ, να του αφηγηθεί τη δική της – και η ιστορία αυτή θα είναι μια αποκάλυψη για όλους μας.
Όπως αφηγείται η Γκρανμέρ (στον ρόλο η βραβευμένη με Όσκαρ, Helen Mirren) στον προβληματισμένο εγγονό της, Τζούλιαν (Bryce Gheisar, επαναλαμβάνει τον ρόλο του από το Θαύμα), η δική της ειδυλλιακή, προπολεμική ζωή ως νεαρή κοπέλα γκρεμίστηκε από τη ναζιστική κατοχή του χωριού της στη Γαλλία, και ένα αγόρι που απέφευγαν κάποτε η ίδια και οι συμμαθητές της, γίνεται ο σωτήρας και ο καλύτερος φίλος της.
Με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του, το Λευκό Πουλί κυκλοφορεί με ανανεωμένο εξώφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: