Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

📚📱Έντυπο ή ebook; Ό,τι τύπος αναγνώστη κι αν είσαι απόκτησέ τα σε προνομιακή τιμή!

 



Αγαπητοί αναγνώστες,
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι γιορτάζουμε τα 10 χρόνια της αγαπημένης σειράς κλασικών λογοτεχνικών αριστουργημάτων των εκδόσεων Μίνωας. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε επιλεγμένους τίτλους σε ψηφιακή και έντυπη μορφή με προνομιακή τιμή.
Εμπλουτίστε τη συλλογή σας!

Υπερηφάνεια και προκατάληψη
Τζέιν Όστεν
Μετάφραση: Μαρία Ανδρέου
Το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν είναι μια από τις ωραιό­τερες ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί για τη συγγραφέα μοναδική ευκαιρία να καυτηριάσει με τρόπο αιχμηρό αλλά και χιουμοριστικό τα κοινωνικά πρότυπα και την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Λογική και ευαισθησία
Τζέιν Όστεν
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Μέσα από την εμπειρία του έρωτα και την απειλή της απώλειάς του, οι δυο αδελφές μαθαίνουν πως η λογική πρέπει να συνδυαστεί με την ευαισθησία και το συναίσθημα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσωπική ευτυχία σε μια κοινωνία όπου το χρήμα και η κοινωνική θέση κυβερνούν και ορίζουν ακόμα και τη μοίρα της αγάπης.


Ανεμοδαρμένα Ύψη
Έμιλι Μπροντέ
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα τοπίο ομιχλώδες, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα απειλητικό, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ. Ένας έρωτας που θα φέρει τη δυστυχία στους δυο ήρωες και στα κοντινά τους πρόσωπα.


Τζέιν ΈιρΣαρλότ Μπροντέ
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Η Τζέιν Έιρ αποτελεί ένα μοναδικό αριστούργημα με το οποίο η Σαρλότ Μπροντέ θέλησε να υπερασπιστεί την καταπιεσμένη και στερημένη από κοινωνικά προνόμια γυναίκα στις τραχιές συνθήκες της πρώιμης βικτοριανής Αγγλίας.


Μεγάλες προσδοκίες
Τσαρλς Ντίκενς
Μετάφραση: Θανάσης Ζάβαλος
Το σημαντικότερο έργο του Τσαρλς Ντίκενς, Μεγάλες προσδοκίες, ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα στον κόσμο. Ο συγγραφέας απεικονίζει με χιούμορ αλλά και δραματική ένταση μέσα από μια σκοτεινή πλοκή τη βικτοριανή εποχή του 19ου αιώνα.


Φρανκενστάιν
Μαίρη Σέλεϊ
Μετάφραση: Εύη Βαγγελάτου
Πώς ο άνθρωπος χειρίζεται τη γνώση και χρησιμοποιεί την επιστήμη για να ανατρέψει το πεπρωμένο του; Από πού πηγάζει το κακό; Ερωτήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες και καθιστούν το μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλεϊ τόσο σημαντικό όσο και γοητευτικό.


Αναδυομένη
Γρηγόριος Ξενόπουλος
Δυο νέοι είναι κυριευμένοι από τη νέα εκείνη γυναίκα, που τους έχει θαμπώσει σαν ένα κορύφωμα της φυσικής ομορφιάς ολόγυρά τους. Μα η αγάπη του ενός αρχίζει από το σώμα για να φτάσει στην ψυχή, ενώ η αγάπη του άλλου αρχίζει από την ψυχή για να φτάσει στο σώμα. Ποια θα αποδειχτεί η δυνατότερη;


1984
Τζορτζ Όργουελ
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Το 1984 είναι το τρομακτικό όραμα ενός ολοκληρωτικού μέλλοντος όπου οι πάντες και τα πάντα είναι δέσμιοι ενός τυραννικού καθεστώτος.
«Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον: Αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν».


Η φάρμα των ζώων
Τζορτζ Όργουελ
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
«Όλα τα ζώα είναι ίσα μεταξύ τους. Όμως κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα».
Μια συναρπαστική, τραγική αλληγορία για την ιστορία μιας επανάστασης που πήρε λάθος δρόμο.


Φόρος τιμής στην Καταλονία
Τζορτζ Όργουελ
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Η ανταπόκριση του Όργουελ στην ιστορία της Ισπανίας. είναι τόσο συναρπαστική όσο και διαφωτιστική. Έχοντας ψύχραιμο βλέμμα και ακρίβεια, φέρνει με μοναδικό τρόπο στο φως τις νυχτερινές αψιμαχίες του μετώπου, τα πολιτικά ζητήματα και την απόλυτη ματαιότητα του πολέμου.


Η μεταμόρφωση και άλλες ιστορίες
Φραντς Κάφκα
Μετάφραση: Απόστολος Στραγαλινός
Τέσσερα κλασικά διηγήματα που αποτυπώνουν μια ατμόσφαιρα υπαρξιακής αγωνίας, ασφυκτικών αδιεξόδων και αναπόδραστης μοίρας με τη μοναδικότητα της γραφής του Φραντς Κάφκα.


Βορράς και Νότος
Ελίζαμπεθ Γκάσκελ
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Για πρώτη φορά μεταφρασμένο στα ελληνικά, το επίκαιρο μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ πραγματεύεται μια συναρπαστική ερωτική ιστορία με φόντο τις απαρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: