Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Παραστάσεις, E-books, ΚΘΒΕ Spots

 


Ο «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ
επέστρεψε δυναμικά
Η τιμιότερη ανταμοιβή και η μεγαλύτερη συγκίνηση μέσα σε ένα χειροκρότημα, στην κατάμεστη αίθουσα του Βασιλικού θεάτρου, όπου επέστρεψε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν μετά την περσινή επιτυχία, η πλούσια παραγωγή «Επιθεωρητής», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Η κοινωνική διαφθορά, η γραφειοκρατία και η κατάχρηση εξουσίας είναι τα στοιχεία που επικρατούν στην κοινωνική σάτιρα του Νικολάι Γκόγκολ, η οποία αναδεικνύει χαρακτηριστικά και αδυναμίες, της προεπαναστατικής Ρωσίας που συναντούμε ακόμα και σήμερα, όπως η αδικία και ο δεσποτισμός.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΓΕΙΑ
Μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μεταφυσικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

BIG IN JAPAN
Η γεύση από τη χαοτική ζωή στη σύγχρονη Ιαπωνία που αναπτύσσεται συνεχώς, συρρικνώνοντας την ανθρώπινη υπόσταση σε όλες τις εκφάνσεις της.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

Αυλαία για τα 58α Δημήτρια
με τον ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΑΟΥΝ
Αυλαία, για τα 58α Δημήτρια, με τη συμμετοχή του ιστορικού θεάτρου 𝗦𝗰𝗵𝗮𝘂𝗯𝘂̈𝗵𝗻𝗲 𝗮𝗺 𝗟𝗲𝗵𝗻𝗶𝗻𝗲𝗿 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘇, 𝗕𝗲𝗿𝗹𝗶𝗻 και την παράσταση «Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν» (𝗗𝗶𝗲 𝗘𝗵𝗲 𝗱𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘂𝗻) από την ομώνυμη ταινία του 𝗥𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿 𝗪𝗲𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗙𝗮𝘀𝘀𝗯𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου 𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝗢𝘀𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗶𝗲𝗿. Μια κορυφαία θεατρική εμπειρία που εγκαινίασε τη φετινή διοργάνωση, σε μια συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τα 58α Δημήτρια.
Κατάμεστη η αίθουσα του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και τις δύο βραδιές (Σάββατο 30/09 & Κυριακή 01/10), καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο θέατρο αποθεώνοντας την εξαιρετική γερμανική παραγωγή.

Ψηφιακά προγράμματα παραστάσεων στο ΚΘΒΕ
Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τα ψηφιακά προγράμματα των παραστάσεών μας πωλούνται σε ψηφιακή μορφή και σε προνομιακή τιμή, από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

ΦΩΤΑ ΣΑΝΙΔΙ ΧΑΡΤΙ
Ό,τι περισσεύει δραπετεύει στην πόλη
Αφιέρωμα: Υπό εξαφάνιση: μνήμη, όνειρα, έρωτας
Με αφορμή την παράσταση «Απόλυτη Μαγεία», συνομιλούμε με την ηθοποιό Χριστίνα Μπακαστάθη για αυτήν την «τελετή μύησης στο μεταφυσικό», τη διαδικασία των προβών, τα πράγματα, τις έννοιες και τις μνήμες που εξαφανίζονται από την καθημερινότητά μας.
Επόμενος σταθμός η Μονή Λαζαριστών όπου στεγάζεται η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται οι εισαγωγικές εξετάσεις.
Παραμένουμε στη Μονή Λαζαριστών, όπου επιστρέφει η παράσταση ύμνος στον έρωτα και τη ζωή, «Ερωτευμένα Άλογα», από την ομάδα Εν Δυνάμει, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.
Τετάρτη 4.10.23, 6-7μμ, στον 9.58 fm της ΕΡΤ3

Δείτε και Κερδίστε
Γνωρίζατε ότι με την επίδειξη του εισιτηρίου σας κερδίζετε έκπτωση σε επιλεγμένες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης;
H έκπτωση παρέχεται στους θεατές των παραγωγών και συμπαραγωγών του ΚΘΒΕ με την επίδειξη του εισιτηρίου ημέρας στο προσωπικό του κάθε καταστήματος πριν την παραγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: