Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ"

Ανακοίνωση νικητών στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας
"Ο φόβος του ξένου"

www.metaixmio.gr

«Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ»: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους νικητές. Σας περιμένουμε στις 18 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.
Ο Διαγωνισμός Αστυνομικής Ιστορίας «Ο φόβος του ξένου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 έφτασε στο τέλος του και ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι νικητές! Σας περιμένουμε την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2013 έως τις 10 Ιανουαρίου 2014, φίλοι του νουάρ από όλη την Ελλάδα (αλλά και με έδρα τους άλλες χώρες), κι από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, καταβολών και επαγγελμάτων, έστειλαν τα διηγήματά τους με θέμα «Ο φόβος του ξένου». Διηγήματα που ακολουθούσαν διάφορες σχολές της αστυνομικής λογοτεχνίας και άγγιζαν το θέμα «Ο φόβος του ξένου» από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό έως τον φόβο για τον ίδιο τον εαυτό μας.
Η ιδιαιτερότητα του Διαγωνισμού Αστυνομικής Ιστορίας ήταν η αξιολόγηση των διηγημάτων, η οποία δεν έγινε από κάποια κριτική επιτροπή, αλλά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Από τις 22 Ιανουαρίου 2014 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014, οι συμμετέχοντες διάβασαν και αξιολόγησαν τα διηγήματα. Οι έγκυρες συμμετοχές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στις 461. Από αυτούς συμμετείχαν στη φάση της αξιολόγησης οι 444 (οι διαγωνιζόμενοι που δεν συμμετείχαν στη φάση της αξιολόγησης ακυρώθηκαν σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού).
Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, καταλήξαμε στα διηγήματα που διακρίθηκαν, και θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Τα 10 διηγήματα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων.
Η ιστορία που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία θα διασκευαστεί σε ραδιοφωνικό θεατρικό από τον Αθήνα 9.84, ενώ οι συγγραφείς των ιστοριών που συγκέντρωσαν τη δεύτερη και τρίτη υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσουν αστυνομικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.
Η οργανωτική επιτροπή
Αναστασία Καμβύση
Ελένη Μπούρα
Μαρία Ξυλούρη
Ντόρα Τσακνάκη
Ειρήνη Χριστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: