Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η FM RECORDS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ !!!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στην FM Records,  κυκλοφορούν τα έργα τους ΝΤΙΣΚΟΛΑΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΣΟΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΑ ΤΕΚ, ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ, Σ.Κ.Α.Ζ.H., BEST OFF, ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ και THE DRONE COMPILATION remastered σε vinyl CD καθώς και δύο ολοκαίνουριες συλλογές με όλα τους τα σινγκλς (ΣΙΝΓΚΛΣ 1993 – 1995 & ΣΙΝΓΚΛΣ 1996 – 1998) και ένα συλλεκτικό βινύλιο & CD, το ΠΛΑΣ, με όλες τις σημαντικές συνεργασίες τους (Σταμάτης Κραουνάκης, Πόπη Αστεριάδη, Τάνια Τσανακλίδου, Λένα Πλάτωνος, Coti K. κα.) !!!
Αναζητήστε τις ιστορικές επανεκδόσεις των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ από την FM RECORDS σε όλα τα καλά καταστήματα δίσκων!
. . .
.  . 
Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ είναι το σημαντικότερο ελληνικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών.
Με τους πρωτοποριακούς μουσικούς πειραματισμούς τους - χρησιμοποιώντας ρυθμούς trip-hop, techno και ambient - και την χαρακτηριστική ερμηνεία των ξεχωριστών ελληνικών στίχων τους – ουσιαστικά ραπάρωντας πεζά ποιήματα – οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ άλλαξαν εντελώς την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή την δεκαετία του ’90.
Η ιστορία των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ ξεκινά το 1986, όταν βρίσκονται μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι με αρκετές κοινές μουσικές ανησυχίες.
Επηρεασμένοι από τον ήχο της acid γράφουν κάποια κομμάτια και σχηματίζουν ένα instrumental γκρουπ με το όνομα Bobby Blast. Κατά το 1990 ο Κωνσταντίνος Βήτα γράφει κάποιους στίχους κι η μπάντα αποφασίζει να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομα της αλλάζει σε Στέρεο Νόβα και μέχρι το1991 ολοκληρώνονται τα κομμάτια του πρώτου τους (ομώνυμου) δίσκου, ο οποίος τελικά κυκλοφορεί το 1992.
Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ κυκλοφόρησαν 5 δίσκους (ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ, ΝΤΙΣΚΟΛΑΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΣΟΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΑ ΤΕΚ) και αρκετά singles, ενώ σύντομα μετά τη διάλυσή τους, στα τέλη του 1997, εκδόθηκε ακόμη ένας δίσκος - συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη (ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ) και ένα live με τίτλο Σ.Κ.Α.Ζ.H. (Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις).
Τα πρώτα άλμπουμ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ περιείχαν κυρίως αργά κομμάτια που μπορούν να χαρακτηριστούν ως techno ambient. Στη διάρκεια της πορείας τους ο ήχος τους σκλήρυνε κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο του techno.
Οι εκρηκτικές live εμφανίσεις τους, οι έξυπνοι, πρωτότυποι στίχοι και η ξεχωριστή φωνή του Κωνσταντίνου Βήτα, καθώς και η καλλιτεχνική ακεραιότητα και τα υψηλά standards που κρατούσαν σε όλες τις πτυχές των παραγωγών τους, κατέστησαν τους ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ ως ένα από τα πιό αγαπητά συγκροτήματα στο ελληνικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: