Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ/ΔΟΚΙΜΙΑ
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ
Χρονικογράφος του εφήμερου
Ό,τι κυρίως επιχειρείται σ’ αυτό το βιβλίο είναι η επισήμανση των υποκειμενικών και των αντικειμενικών συνθηκών που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση και στην παγίωση της «στάσης ζωής», της υφολογικής ταυτότητας και της «ποιητικής» μιας σημαντικής ποιήτριας όπως η Κική Δημουλά.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Sébastien Japrisot
ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ
Ατμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το Μαύρα γυαλιά διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Φοίβος Μάλαμας
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Ένας λαός δεν είναι εύκολο να αποκτήσει τη σωστή γνώση εκείνου που επιθυμεί, αν ο ιστορικός του βίος έχει διαστρεβλωθεί με πρακτικές που ξεπηδούν από το απαίδευτο θυμικό του και δημιουργούν τις λεγόμενες παραδόσεις που προβάλλει σήμερα ως σύγχρονο πολιτισμό. Πολλές από τις αιτίες του φαινομένου διαγράφονται στις ιστορίες του βιβλίου και ο αναγνώστης μπορεί ίσως να προχωρήσει και πέρα από αυτές.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΠΟΙΗΣΗ
Νίνος Φένεκ Μικελίδης
ΚΑΘΑΡΣΗ
Είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή του Νίνου Φένεκ Μικελίδη. Τα σχέδια που κοσμούν το βιβλίο είναι του Γιάννη Ψυχοπαίδη.
H Κάθαρση είναι ένας λυγμός, ο οποίος πάει να γίνει καταγγελία - και γίνεται... Είναι το παράπονο ενός συναισθηματικού παρατηρητή που ταυτίζεται με τους εκπτατρισμένους, τους άστεγους, τους απωλεσθέντες. Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης σηκώνει το πέπλο της υποκρισίας και κοιτάζει από πίσω αποκαλυπτικά. Βασίλης Κ. Καλαμαράς
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: