Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | Μάιος 2013

ΝΕΑ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μάιος 2013

Ν Ε Α
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Θέμελη Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργική επαφή των εφήβων με ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτέλεσαν οι: Ευάγγελος Μαυρουδής, συγγραφέας, Θανάσης Μήνας, υπεύθυνος ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Κέδρος και Δημήτρης Σωτάκης, συγγραφέας.
Τα βραβεία απονέμονται στους:
1ο βραβείο: Κωνσταντίνα Σαρινιπούλου, 6ο Λύκειο Ζωγράφου
2ο βραβείο: Χριστίνα Τσάμη – Ευαγγελία Μηνά (ομαδική συμμετοχή), Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί
3ο βραβείο: Ιωάννα Ιωάννου, 2ο Λύκειο Αμαρουσίου
3ο βραβείο: Μαρία Αγγελάκη, 1ο Λύκειο Σαλαμίνας
(Απονέμονται δύο 3α βραβεία, στα δύο έργα που ισοψήφισαν)
Το ειδικό βραβείο συμμετοχής σε σχολείο με τους περισσότερους διαγωνιζόμενους μαθητές απονέμεται στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί.

36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως | 24 Μαΐου - 9 Ιουνίου 2013
Θα μας βρείτε στο περίπτερο 72-73. Σας περιμένουμε!

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Δείτε εδώ όλες τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ μας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

ΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ - ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Άρης Σφακιανάκης
ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ
Ένας πλαστικός χειρουργός αρχίζει να κάνει λάθη στις επεμβάσεις του. Για να μη λιντσαριστεί από τις αγανακτισμένες πελάτισσές του ζητάει τη βοήθεια ενός συγγραφέα που έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες. Μόνο που οι γυναίκες αυτές είναι όλες παντρεμένες.
Κόλαση ή παράδεισος;
Περισσότερα
ΤΑΣΟΣ ΓΟΥΔΕΛΗΣ - ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Τάσος Γουδέλης
ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Τα 22 διηγήματα της συλλογής αφηγούνται με τον τρόπο τους «μικρές ιστορίες», οι οποίες επιχειρούν να αποδώσουν ελλειπτικά, χωρίς άσκοπες περιγραφικότητες, περίπου «μετέωρες» καταστάσεις. Το ποιητικό ζητούμενο κυριαρχεί μέσα σε τόνους μινιμαλιστικούς και σκηνικά όπου η λεπτομέρεια μεγεθύνεται ανησυχητικά ή ειρωνικά.
Περισσότερα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ - ΚΡΙΚΟΙ ΖΩΗΣ
Γιάννης Αντάρτης
ΚΡΙΚΟΙ ΖΩΗΣ
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος μέσα από τις αφηγήσεις πραγματικών γεγονότων και τις περιγραφές υπαρκτών προσώπων, ο συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι της μνήμης του, μοιράζεται με τον αναγνώστη το μεγάλο παιδικό του όνειρο να σπουδάσει μηχανικός και, επιπλέον, τον ταξιδεύει πίσω, στην αγνή εποχή των μαθητικών του χρόνων. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, η ανέχεια, οι αντιξοότητες και η διαρκής αγωνία του μικρού εκείνου αγοριού δίνουν τη θέση τους σε εύθυμες κυρίως, αυτοτελείς ιστορίες από τη μακρά θητεία του συγγραφέα ως δημάρχου της Λέρου. Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ/ΔΟΚΙΜΙΑ
Søren Kierkegaard
TO ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
Ένας πρωτοπόρος του σύγχρονου φιλοσοφικού στοχασμού
Ο Δανός φιλόσοφος Søren Kierkegaard (1813-1855) υπήρξε μία από τις κυριότερες μορφές της ευρωπαϊκής θεολογίας, κατά πολλούς ο σπουδαιότερος σύγχρονος χριστιανός στοχαστής. Για πρώτη φορά στα ελληνικά παρουσιάζονται κείμενα από ολόκληρο το έργο του ανθρώπου που μετέτρεψε το μύθο του χριστιανισμού σε πνευματικότητα, όπως παρατηρεί ο γνωστός Βρετανός φιλόσοφος Don Cupitt. Στο βιβλίο αυτό ανθολογούνται ορισμένα από τα σημαντικότερα κείμενά του.
Περισσότερα
ΣΑΙΡΕΝ ΚΙΡΚΕΓΚΩΡ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΩΜΑΔΑΚΗ - ΑΝΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Κωστούλα Τωμαδάκη
ΑΝΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Το Αντίο Κορίτσι είναι η ιστορία μιας απαγωγής που έγινε κατά τύχη και μιας συνάντησης που άλλαξε τη ζωή της Νεφέλης. Έντονη δράση, ευαισθησία και ανθρωπιά σε ένα μυθιστόρημα που μιλάει για την αξία της ζωής σε έναν κόσμο παρακμής και ψεύτικης λάμψης. Περισσότερα
Copyright © 2013 Εκδόσεις Κέδρος, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Newsletter των εκδόσεων Κέδρος.
Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι:
Εκδόσεις Κέδρος
Γ. Γενναδίου 3
Αθήνα, Αττική 10678
Greece

Add us to your address book



Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 3809712 & 210 3802007

Δεν υπάρχουν σχόλια: