Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ:Ο νέος Ατίλλας

Παρασκευή 29 Mαρτίου, 19:00
Ανοιχτή Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου
ΚΥΠΡΟΣ:Ο νέος Ατίλλας
Ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από την πολιτική της Γερμανίας; Ποιος κερδίζει από το δράμα της Κύπρου. Τι προοπτικές μπορεί να έχει ένα κράτος που υποθηκεύει το μέλλον του για χάρη του τραπεζικού συστήματος; Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Ποιες προκλήσεις ανοίγονται για τις κοινωνίες; Είναι αργά να διεκδικήσουμε μία άλλη λύση;
Μιλούν:
Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος/δημοσιογράφος
Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών/μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Δημήτρης Κωσταντακόπουλος, συγγραφέας/δημοσιογράφος
Κώστας Παπουλής, οικονομολόγος/εκπαιδευτικός
Συντονισμός
Αριάδνη Αλαβάνου, μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΕ
Σάββατο 30 Mαρτίου, 22:00
Live The Swing Shoes & SugahSpank! Live
Οι Swing Shoes είναι μια ανήσυχη, πολυσυλλεκτική και κεφάτη μπάντα.
Σχηματίστηκαν το 2006 ξεκινόντας να παίζουν στο δρόμο ένα μίγμα από swing, gypsy jazz, bossa nova, rock, gospel και παραδοσιακά κομμάτια. Την άνοιξη του 2009 ξεκίνησαν συνεργασία με την τραγουδίστρα Sugahspank!
Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο «Ladies and Gents…Here's The Swing Shoes» στην Prominence Recordings, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις παίρνοντας πολύ θετικές κριτικές.
Το καλοκαίρι του 2012 οι 7 μουσικοί παίζουν μπροστά σε 8000 κόσμο στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής ενώ συμμετέχουν σε Φεστιβάλ έκτος Ελλάδος, στην Κύπρο και τη Γερμανία.
Οι Swing Shoes είναι μια ανήσυχη, πολυσυλλεκτική, και κεφάτη μπάντα. Οι αναφορές τους είναι συχνά παραδοσιακές αλλά οι εκτελέσεις τους σχεδόν πάντα ανατρεπτικές.
Είσοδος 6 €
Παρασκευή 5 Απριλίου, 22:00
Live Τhe Speakeasies Swing Band Live
Οι The Speakeasies' Swing Band δημιουργήθηκαν το 2009 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σε συναυλιακούς χώρους, μπαράκια, φεστιβάλ, αλλά και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Τον Μάρτιο του 2011 γράφουν το πρώτο δικό τους κομμάτι «Bright Lights Late Nights», με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού βίντεο. Στο τέλος της ίδια χρονιάς επαναλαμβάνουν το ίδιο πείραμα με αποτέλεσμα ένα νέο βίντεο, το «Black Swamp Village» στο οποίο, εκτός των άλλων, συμμετέχουν και διεθνούς φήμης χορευτές. Έτσι, τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, «Bathtub Gin».
Είσοδος: 6€
Σάββατο 6 Απριλίου, 22:00
Live Mode Plagal Live
Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς.
Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό το χιούμορ και το κέφι τους έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και ένα μοναδικά αναγνωρίσιμο ήχο.
Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι), Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο soprano-alto, τραγούδι), Αντώνης Μαράτος (μπάσο),Τάκης Κανέλλος (τύμπανα, τραγούδι), Florian Mikuta (πλήκτρα).
Είσοδος: 5€
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: