Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι εκδηλώσεις μας για τις επόμενες μέρες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου, 22:00
Live Βlues Fathers & the Swingers Live
Oι Blues Fathers & the Swingers ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι από τη Νέα Ορλεάνη και το Δέλτα του Μισσισίπι με κατεύθυνση το Σικάγο αλλά και τη Νέα Υόρκη. Στο δρόμο συναντούν τους Robert Johnson, Bessie Smith, Cab Calloway, Muddy Waters, Bob Brozman, Duke Ellington, Sonny Rollins αλλά και Rory Gallagher, Tom Waits, Squirell Nut Zippers, κ.ά. Mαζί τους θα περιπλανηθούν σε road blues, ιρλανδέζικες και country μπαλάντες, blues του Μεσοπολέμου, rock n' roll και jazz διαδρομές. Καπνός, υγρασία, έρωτας, παρανομία και άφθονο whiskey.
Είσοδος: 3¤
Kυριακή 20 Ιανουαρίου, 20:00
Αφιέρωμα/Προβολή/Πάρτυ
Μια βραδιά στον κόσμο του Νίκου Νικολαΐδη

Η Marni Films, η Restless Wind και το Floral παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στα έργα και τις ημέρες του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του «Σκηνοθετώντας την Κόλαση» του Χρήστου Χουλιάρα (παρουσία του σκηνοθέτη).
Στο Floral θα παρευρεθούν ακόμη στενοί συνεργάτες του Νίκου Νικολαΐδη, που θα μιλήσουν για την εμπειρία της συνεργασίας τους: Οι Γιάννης Αγγελάκας, Κωνσταντίνος Τζούμας, Tάκης Σπυριδάκης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Όλια Λαζαρίδου, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Βίκυ Χάρις, Tζένυ Κιτσέλη και πολλοί άλλοι θα μοιραστούν με το κοινό τις αναμνήσεις τους από τον σπουδαίο σκηνοθέτη μετά την προβολή.Παρούσα θα είναι και η οικογένεια του Νίκου Νικολαΐδη, που τιμά και αναδεικνύει την καλλιτεχνική του κληρονομιά, συνεχίζοντας στα βήματα που χάραξε ο ίδιος.
Μετά την προβολή και τη συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτι με τις αγαπημένες μουσικές του Νίκου, ενώ οι φαν του σκηνοθέτη θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν αφίσες και dvd των ταινιών του, καθώς και βιβλία του.
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, 22:00
Lindy hop dance event
Mondays in the mood

Lindy Hoppers, κάθε Δευτέρα βράδυ, ανεβάζουμε τη διάθεσή μας χορεύοντας στο αγαπημένο μας στέκι, το Floral.
Μουσική από τον Fellow Hopper, ξύλινο πάτωμα και retro αισθητική για επαναστατικές βραδιές στα Εξάρχεια!
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, 22:00

LiveΘάνος Ανεστόπουλος Acoustic Live
& Έκθεση Ζωγραφικής
«Remember Your Mortality»

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των «Διάφανων Κρίνων»), σε ένα ιδιαίτερο, ακουστικό live λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρώτη του, προσωπική δισκογραφική δουλειά.
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν.
Είσοδος: 5¤
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, 22:00
Live Belleville Live
H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά το μουσικό τους ταξίδι. Οι μουσικές τους επιρροές ξεκινούν από την jazz και τα blues, το swing του μεσοπολέμου και τη θεατρική μουσική. Οι Belleville ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με το δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο, πιστεύοντας πως σύμφωνα με τη σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό.
Είσοδος: 5¤
Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 22:00
Lindy hop dance event
Τhe Hoppers Meet! - The Time Machine

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα είναι ο κόσμος μας σε 100 χρόνια από τώρα; Η επιστημονική φαντασία είναι το θέμα της επόμενης μηνιαίας συνάντησης των ρετρολάγνων. Εμπνεόμαστε από την ταινία «Metropolis» και δημιουργούμε μια φουτουριστική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '20.
Όπως κάθε φορά, χορεύουμε ασταμάτητα στις μουσικές επιλογές του Fellow Hopper ενώ παράλληλα σπέσιαλ καλεσμένοι θα προσθέσουν τη δική τους πινελιά σε αυτό το οπτικοακουστικό γεγονός.
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: