Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΒΕΠ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι εξασφάλισε τη στέγαση των γραφείων της Ένωσης σε χώρο 70 τμ περίπου επί της Ακαδημίας 84 (ημιόροφος), στο κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στα μέχρι σήμερα γραφεία μας.
Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύ σημαντική προσφορά τους. Να αναφέρουμε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε έναντι ενός συμβολικού ποσού και με τη δέσμευση να οργανώσουμε τη συλλογή η οποία ανέρχεται στους 15.000 τόμους περίπου λογοτεχνικού κυρίως περιεχομένου.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την ύπαρξη και τη λειτουργία της Ένωσης καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η στέγαση της ΕΕΒΕΠ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα μείζον θέμα, το οποίο τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης, καθώς ήταν δύσκολο για το ΔΣ να εξασφαλίσει πόρους (επιχορηγήσεις, συν δρομές, κλπ.) για τη λειτουργία της. Αποτέλεσμα ήταν να πασχίζουν τα μέλη του ΔΣ για την διατήρηση του χώρου και με ίδιους πόρους.
Να επισημάνουμε επίσης ότι με την εξέλιξη αυτή θα αποδεσμευτούν δυνάμεις για την παραπέρα ενασχόληση των μελών του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αφενός και αφετέρου οι Βιβλιοθήκες ως θεσμός καθώς και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι και άνεργοι σ΄αυτές.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που είχαν κατανοήσει και συμβάλλει με οιονδήποτε τρόπο σε όλη αυτή τη προσπάθεια του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαιτέρως τη συναδέλφισσα & ποιήτρια, μέλος της Ένωσης κα Σιώκου, για αυτή την εξέλιξη.
Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι τα στοιχεία επικοινωνίας παραμένουν τα ιδία όπως: τηλ/fax: 2103302128 & ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@eebep.gr.
Στο νέο αυτό ξεκίνημα σας καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, που αποτελούν και το μέλλον της ‘Έν ωσης, να είναι κοντά στην ΕΕΒΕΠ για μια νέα πορεία στα νέα γραφεία.
Σημείωση: Θα σταλεί νεότερη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γραφεία όταν ολοκληρωθεί και η ταχτοποίηση του χώρου.
Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: