Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Προβολή της ταινίας «Με το φως της μέρας» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης
Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την προβολή της ταινίας Με το φως της μέρας του Γκόραν Πασκάλιεβιτς, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια του 53ου ΦΚΘ. Η είσοδος είναι δωρεάν για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης, με την επίδειξη της κάρτας μέλους.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Μίσα Μπράνκοφ ενός συνταξιούχου καθηγητή μουσικής. Ένα πρωινό λαμβάνει ένα γράμμα που του ζητάει να έρθει σε επαφή με το Εβραϊκό Μουσείο του Βελιγραδίου. Εκεί μαθαίνει πως, κατά τη διάρκεια κάποιων ανασκαφών στους υπονόμους της Παλιάς Αγοράς της πόλης, βρέθηκε ένα σιδερένιο κουτί, στο ίδιο σημείο όπου, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρισκόταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Σέρβους Εβραίους και Τσιγγάνους. Τo περιεχόμενο του κουτιού θα αλλάξει τη ζωή του καθηγητή. Η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Σερβίας για τα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Η τελετή λήξης του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

...περισσότερα
Περιφερειακές Εκδηλώσεις

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.
Από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ θα βρεθεί μεταξύ άλλων σε Αλεξανδρούπολη, Αμοργό, Άνδρο, Βελβεντό, Βέροια, Βόλο, Ιτέα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κω, Λαμία, Λειβαδιά, Νάξο, Νέα Μάκρη, Ξάνθη, Πάτρα, Πεύκη, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη, Σάμος, Σαντορίνη, Σέρρες, Φλώρινα, Χανιά, Νεάπολη Λασιθίου, Χίος. Οι προαναφερθείσες πόλεις θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 53ου ΦΚΘ.
Οι προβολές των Περιφερειακών Εκδηλώσεων πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινηματογραφικών λεσχών και πολιτιστικών οργανισμών των πόλεων.
Στο κινηματογραφικό ταξίδι του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν προστεθεί νέοι σταθμοί, στην προσπάθεια του Φεστιβάλ να αγκαλιάσει προορισμούς όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως Καταστήματα Κράτησης και Ιδρύματα Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: