Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Βιοποικιλότητα: Το θαύμα της ζωής
Ένα δημιουργικό εργαστήριο Περιβαλλοντικής Αγωγής με παιχνίδια και δραστηριότητες που χαίρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, μικροί και μεγάλοι
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας (22 Μαΐου), το WWF Ελλάς και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε ένα εργαστήριο με λίγη θεωρία και πολλή πράξη για τη βιοποικιλότητα.
Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη; Πώς δημιουργήθηκε τόση ποικιλία ζωής στον πλανήτη Γη; Γιατί η Ελλάδα έχει μια τόσο αξιόλογη βιοποικιλότητα; Τι είναι τελικά η βιοποικιλότητα; Αξίζει να προστατεύσουμε ένα σκουλήκι ή μια αρκούδα; Και το κυριότερο, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ενθουσιασμό που δείχνουν τα παιδιά για τη φύση και για ανακαλύψεις, για να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση; Έστω κι αν έχουμε ένα τετραγωνάκι αυλής ή πάρκου στο σχολείο μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε μια θαυμαστή βιοποικιλότητα. Από τη μέλισσα που θα παρατηρήσουμε στην αυλή ως τις καθημερινές συνήθειές μας στο σπίτι η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τη βιοποικιλότητα. Καιρός να ανακαλύψουμε και το οικολογικό μας αποτύπωμα!
Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να μοιραστούν με τα παδιά τη μαγεία της βιοποικιλότητας και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς το περιβάλλον και δεξιότητες για μελλοντικούς ενεργούς πολίτες.
Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Πότε: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 18:00-20:30
Εισηγητές/συντονιστές: Ελένη Σβορώνου, Παναγιώτα Μαραγκού (WWF Ελλάς)
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. 

Στο τέλος του εργαστηρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: