Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΟΥΚΗΣ
Γαλλικές ταινίες τρόµου
ISBN: 978-960-468-041-2
Σχήµα: 13,7 Χ 20,8 Σελ.: 40

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Ένα πρακτικό βιβλίο-οδηγός για όλους τους cinefil, και ειδικά για εκείνους που προτιµούν τις ταινίες τρόµου. Το παρόν βιβλίο καταγράφει τις σηµαντικότερες ταινίες τρόµου που έχουν χώρα παραγωγής ή συµπαραγωγής τη Γαλλία, από το 1955 έως το 2010 και καλύπτει ακόµα και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς της Έβδοµης Τέχνης.
Περιλαµβάνονται παρουσιάσεις, αναλύσεις, κριτικές, ενώ ταυτόχρονα σας αποκαλύπτονται όλα τα δυνατά και αδύναµα σηµεία της κάθε ταινίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΕΡΑΜΑ
Μαντώ
Μυθιστόρηµα
ISBN: 978-960-468-036-8
Σχήµα: 13,7 Χ 20,8 Σελ.: 560
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Εκείνος την αγάπησε πολύ, τόσο που προσπάθησε να αλλάξει όλη του τη ζωή, να αποκτήσει δύναµη και πλούτη για να µπορεί να γίνει κοινωνικά αντάξιός της. Όµως η αγάπη πρέπει να περάσει από πολλά µμονοπάτια για να αποδειχθεί αληθινή, να ζήσει µέσα από ψέµατα και πάθη, να ταλαιπωρηθεί, να πονέσει και να ελπίζει βαθιά µέσα της πως κάποια µέρα θα µπορέσει να ζήσει το όνειρο. Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης στο όµορφο Κυκλαδονήσι της Νάξου για δύο ανθρώπους µιας άλλης εποχής που ερωτεύτηκαν µε πάθος και ταλαιπωρήθηκαν από τη ζωή περισσότερο από όσο φαντάζονταν... Το ευφάνταστο ταλέντο των συγγραφέων παρέχει ευχάριστες ώρες εκτόνωσης και ενδιαφέροντος στον αναγνώστη, µε γερές ψυχολογικές λεπτότητες στο διάβα της ζωής, σε τόνο αποφθεγματικό: «µια γυναίκα βασικά έχει ανάγκη να την έχουν ανάγκη»!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ
Μια συναυλία στον ουρανό
Διηγήµατα
ISBN: 978-960-468-040-5
Σχήµα: 13,7 Χ 20,8 Σελ.: 240

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Μια πατρική φιγούρα που συνοδεύει τις αναµνήσεις ενός εφήβου µε την τρελοπαρέα του, µια συναυλία στον Ουρανό που για να την παρακολουθήσει κανείς πρέπει να περάσει πρώτα από τα τρία γουρουνάκια, µια ερωτική ιστορία και µια άλλη για τον Τζώννυ τον αθόρυβο, µια σύγχρονη εκδοχή του µύθου του Απόλλωνα και της Άρτεµης κι ένα βιολί που κρύβει ένα µεγάλο µυστικό είναι µόνο µερικές από τις ιστορίες που θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας ταξιδέψουν σε κόσµους µαγικούς αλλά και τόσο πραγματικούς.
Μια σειρά σύγχρονων και συνάµα τόσο διαχρονικών διηγημάτων που θα σας συναρπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: