Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μαρία Θωίδου στο «Παρά θιν’ αλός»

Με τη συναυλία της Μαρίας Θωίδου συνεχίζονται και σήμερα 02/09/2011 οι εκδηλώσεις του «Παρά θιν' αλός». Η συναυλία θα δοθεί στο δασάκι του Κόδρα, στις 9 το βράδυ με γενική είσοδο 5 ευρώ
Θα τη συνοδεύσουν στο πιάνο ο Φίλιππος Κωσταντέλης, στο κοντραμπάσο ο Αγαμέμνων Μάρδας και στα ντραμς ο Νίκος Ψωφογιώργος.
Η Μαρία Θωίδου, τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, γεννήθηκε στην Φλώρινα. Σπούδασε μουσική και κλασσικό τραγούδι στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας. Eπίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης.
Συνθέτει και ερμηνεύει τη μουσική της από το 1994 αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στη σκηνή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Έχει ηχογραφήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Νίκος Παπάζογλου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Θύμιος Ατζακάς, Goran Bregovic και πολλούς άλλους.
Έχει εμφανιστεί σε πλήθος ευρωπαϊκών μουσικών φεστιβάλ και έχει ηχογραφήσει για το ΒΒC καθώς και το Γερμανικό, το Ολλανδικό και το Βελγικό κρατικό ραδιόφωνο.
Έχει αναπτύξει μουσικοπαιδαγωγική δράση σε σχολεία, ωδεία και πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί ως παιδαγωγός με το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Βερολίνου «Αθηνά» (2002-2004).
Έπειτα από μία δεκαετία περιπλάνησης στην Ευρώπη και διαμονής στο Βερολίνο επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου, παράλληλα με τις εμφανίσεις της, εργάζεται στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων των φοιτητών.
Επίσης διδάσκει Μονωδία στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Τέλος, συνεργάζεται με το διεθνές φεστιβάλ Music Village (Μουσικό Χωριό), στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, όπου είναι υπεύθυνη για το Εργαστήρι Φωνητικής Εξερεύνησης.
Χορηγοί: Cosmote, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Υποστηρικτές: Tetralux Stores, HouseCons, Τέντες Κύρου, Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς».
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, www.agelioforos.gr, Κοσμοράδιο 95.1, PlusRadio 102.6, Flash 99.4 http://petridisradio.blogspot.com/
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Νίκος Ηλιάδης, τηλ. 6946 656203, nhliadis@yahoo.gr & presspodk@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: