Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη - Έλληνες της Διασποράς: συναυλία και διάλεξη

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 20:30, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναυλία με τίτλο Η μουσική Ελλάδα της Διασποράς στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου συναυλιών «Μετατροπίες».             
Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας online:             
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=291 (τιμές 7, 19, 30 )              
Στις 19:00, πριν από τη συναυλία, στην Aίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», οι συνθέτες Μηνάς Μπορμπουδάκης και Χρήστος Χατζής, ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και ο μουσικολόγος Ηλίας Γιαννόπουλος παρουσιάζουν και σχολιάζουν τα έργα του προγράμματος.              
(Είσοδος στην ομιλία δωρεάν με δελτία εισόδου)
Με τον νέο ετήσιο κύκλο συναυλιών «Μετατροπίες», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής προτείνουν στο κοινό διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της μουσικής.              
Συνδετικός κρίκος των επιμέρους συναυλιών είναι η ανάδειξη μιας εναλλακτικής θεματικής και ενός πρωτότυπου τρόπου παρουσίασης γνωστών και άγνωστων, ακόμα και σε πρώτη εκτέλεση, έργων. Ζητήματα όπως η σχέση λόγιας και παραδοσιακής μουσικής, εθνικής και διεθνοποιημένης-σύγχρονης μουσικής γλώσσας ή η επικοινωνία μουσικών γενών, ειδών και υφών βρίσκουν κάθε φορά διαφορετικές λύσεις με τις συνεχείς «μετατροπίες» τους μέσα στα μουσικά έργα.           
Αυτές όμως επιδιώκεται να συνδυαστούν και με μια «μετατροπία» της μουσικής πρόσληψης, η οποία δεν θα είναι μόνο ακροαματική: σε συνεργασία με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», η, κατά περίσταση, παρουσία των ίδιων των συνθετών και η διοργάνωση ομιλιών πριν από τη συναυλία πιστεύουμε ότι θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία μιας πολύπλευρης γνωριμίας με τους ίδιους και το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: