Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"ΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ ΜΑΣ"..... ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νότης Κύτταρης
ΤΙΤΛΟΣ: Οι αξέχαστοι Κωμικοί μας
[Το γέλιο πήγε στον παράδεισο]
ΣΕΛΙΔΕΣ: 248
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: “ΔΡΟΜΩΝ”
ISBN: 978-960-694-088-0
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις “ΔΡΟΜΩΝ” το βιβλίο του συγγραφέα Νότη Κύτταρη με τον τίτλο: “Οι αξέχαστοι Κωμικοί μας [Το γέλιο πήγε στον παράδεισο]”.
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ πορτρέτα από τη χρυσή Πινακοθήκη των αξέχαστων κωμικών μας, εικονογραφούν τις σελίδες του βιβλίου «Οι αξέχαστοι κωμικοί μας» με τον υπότιτλο «Το γέλιο πήγε στον παράδεισο». Δεκαπέντε λατρεμένοι ηθοποιοί, που μας χαρίζουν το ταλέντο τους με τις διαχρονικές κινηματογραφικές τους παρουσίες, πρωταγωνιστούν με τις αφηγήσεις τους στο νοσταλγικό οδοιπορικό μας.
Παλιές συνεντεύξεις στον συγγραφέα, βιογραφικά, αφηγήσεις συγγενών, φίλων και συνεργατών τους, καθώς και πλούσιο και σπάνιο οπτικό υλικό, μας φέρνουν πολύ κοντά στους παλιούς λατρεμένους ηθοποιούς, που συνεχίζουν να μας ψυχαγωγούν, έστω και απόντες…
Οι καλλιτέχνες αυτοί είχαν και την αθέατη πλευρά τους, την άγνωστη στο μεγάλο κοινό όψη τους.
Στο βιβλίο αυτό γνωρίζουμε τη λαμπρή καλλιτεχνική τροχιά τους, αλλά και πολλές άγνωστες σελίδες από την προσωπική τους περιπέτεια.
Πλησιάζουμε την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που λατρέψαμε, όχι με προθέσεις σκανδαλοθηρίας, αλλά με διακριτικότητα, για να γνωρίσουμε και τον άλλο, τον άγνωστο εαυτό τους, που επιμελώς κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Γιατί, τα φώτα της ράμπας φώτιζαν μόνο τους ρόλους τους και όχι τους ίδιους…
Ο Νότης Κύτταρης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, γεννήθηκε στην Αρκαδία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό και ελεύθερο ρεπορτάζ στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο (Αθηναϊκή, Απογευματινή, Βραδυνή, Ημέρα,Ακρόπολις, Θεατής, Θησαυρός, Πρώτο, Ρομάντσο, Εικόνες, Πάνθεον, Βεντέτα).
Διετέλεσε ανταποκριτής του διεθνούς περιοδικού Billboard, ασχολείται με τη λογοτεχνία και είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Εξέδωσε πέντε βιβλία (ποίηση, πεζά, δοκίμια) και συνεργάστηκε με έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες (Νέα Εστία, Επιθεώρηση Τέχνης, Φιλολογική Πρωτοχρονιά, Φιλολογική Βραδυνή, Ρόπτρο, Αιολικά Γράμματα κ.α.).
Κείμενά του διαβάστηκαν σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και διασκευάστηκαν σε σενάρια.
Στο χώρο της δισκογραφίας έχει δώσει διακόσια τραγούδια (στίχους) τα οποία ερμήνευσαν μεγάλοι ερμηνευτές.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την ΕΡΤ σε εκπομπές Λόγου και Μουσικής, για θέματα λαογραφίας και μουσικής παράδοσης.
Έχει έτοιμα για έκδοση ένα μυθιστόρημα, έναν τόμο διηγημάτων, τη συλλογή «Μελοποιημένη Ποίηση», τα «Ποιήματα 1968 - 1998, τη «Θεατρική Ποιητική Ανθολογία» και το δοκίμιο «Το Βαριετέ στο Ελληνικό Θέατρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: