Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Η διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου "Δον Κιχώτης" σε Θεσσαλονίκη και Βέροια!

 


Η διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου «Δον Κιχώτης» σε Θεσσαλονίκη και Βέροια!
Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου «Δον Κιχώτης» σε Θεσσαλονίκη και Βέροια. Πρόκειται για μια από τις πιο λαμπερές και δημοφιλείς παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, η ιστορία της συγκινεί εδώ και πολλά χρόνια μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία.
Για δύο μόνο παραστάσεις:
12 Οκτωβρίου στις 15:00 & 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
13 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια
Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» σε μουσική του Αυστριακού συνθέτη Ludwig Minkus ανέβηκε για πρώτη φορά το 1869 από τον χορευτή και χορογράφο Marius Petipa και στις αρχές του 20ου αιώνα αναθεωρήθηκε από τον Alexander Gorsky. Βασίζεται σε ένα μικρό μέρος του διάσημου μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), καθώς επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Kitri με τον κουρέα Basil.
Η χορογραφία του Petipa μεταφέρει με μοναδικό τρόπο εικόνες και χρώματα της Ισπανίας και αναδεικνύει την πλούσια χορευτική της παράδοση.
Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» που έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Βέροια αποτελείται από 25 επαγγελματίες χορευτές της ιστορικής όπερας Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης καθώς και άλλα σημαντικά θέατρα της Μόσχας, που θα χαρίσουν στο κοινό μία συναρπαστική εμπειρία!
Το έργο παίζεται σε δύο πράξεις.
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά με διάλειμμα
Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=6BEX1S5jFzc
Προπώληση εισιτηρίων για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: https://www.more.com/dance/don-quixote/
Προπώληση εισιτηρίων για το Χώρο Τεχνών Βέροιας στο τηλέφωνο: 2331078100
Παραγωγή: International Art Bureau της Nina Avramenko
facebook.com/International.Art.Bureau

Νέες κυκλοφορίες Ιουλίου 2024

 

Νέες κυκλοφορίες Ιουλίου 2024


Το Μελάνωμα της Κύπρου
Φούσκας Κ. Βασίλης
Σελίδες: 168
ISBN: 9786182044919
Τιμή: 14,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Ένα βι­βλίο-κα­τα­πέλ­της για τη δι­α­χεί­ρι­ση του Κυ­πρι­α­κού από την ελ­λα­δι­κή πλευ­ρά. Είναι οι με­γά­λες σκι­ές, που κου­βα­λά η ελ­λη­νι­κή ιστο­ρία για την Κύ­προ και το Κυ­πρι­α­κό. Είναι τα όσα κρύ­βο­νται βα­θιά μέ­σα στις σκο­τει­νές «σή­ραγ­γες» της ιστο­ρί­ας.
Το βι­βλίο είναι ένα ιστο­ρι­κό εγ­χει­ρί­διο για το Κυ­πρι­α­κό. Η ση­μα­σία και η σπου­δαι­ό­τη­τά του έγκει­ται στο γε­γο­νός ότι βλέ­πει την ιστο­ρία πέ­ραν από την πε­πα­τη­μέ­νη. Από μια οπτι­κή γω­νία που η κα­θε­στη­κυ­ία τά­ξη δεν μπο­ρεί και δεν θέ­λει να την δει. Το βι­βλίο ανα­δει­κνύει πτυ­χές που πα­ρα­μέ­νουν κα­λά κρυμ­μέ­νες από το βα­θύ κρά­τος των Αθη­νών. Ο Βα­σί­λης Φού­σκας με το βι­βλίο του στέ­κε­ται απέ­να­ντι σε μια δι­α­χρο­νι­κή αφή­γη­ση, βο­λι­κή και με πολ­λά ερω­τή­μα­τα να αιω­ρού­νται. Μια αφή­γη­ση που μό­νο το κα­τε­στη­μέ­νο και τα με­γά­λα συμ­φέ­ρο­ντα εξυ­πη­ρε­τεί. Ο ρό­λος του Κα­ρα­μαν­λή και του Αβέ­ρωφ είναι γνω­στός, αλ­λά σκο­πί­μως δεν ανα­φέ­ρε­ται, δεν ανα­δει­κνύ­ε­ται.
Η κα­τα­στρο­φή της Κύ­πρου, ο βί­αι­ος δι­α­με­λι­σμός της, είναι απο­τέ­λε­σμα των σχε­δι­α­σμών του ΝΑ­ΤΟ, των ΗΠΑ, της Βρε­τα­νί­ας και της Τουρ­κί­ας. Σε αυτούς σχε­δι­α­σμούς συ­ναί­νε­σε και το πο­λι­τι­κό κα­τε­στη­μέ­νο της Αθή­νας. Το έγκλη­μα ανέ­λα­βε να δι­α­πρά­ξει η ξε­νο­κί­νη­τη χού­ντα και οι εκ­πρό­σω­ποί της στην Κύ­προ, η ΕΟ­ΚΑ-Β. Μια κά­στα προ­δο­τών, που δεν δι­κά­στη­κε, δεν τι­μω­ρή­θη­κε πο­τέ!
Ο Βα­σί­λης Κων/νου Φού­σκας είναι κα­θη­γη­τής Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων στο Πα­νε­πι­στή­μιο του Ανα­το­λι­κού Λον­δί­νου και δι­ευ­θυ­ντής του ερευ­νη­τι­κού κέ­ντρου για τη με­λέ­τη των Κρα­τών, Αγο­ρών και Λα­ών (States, Markets People – STAMP). Το 1998 ίδρυ­σε και από τό­τε δι­ευ­θύ­νει την ακα­δη­μα­ϊ­κή επι­θε­ώ­ρη­ση, Journal of Balkan and Near Eastern Studies, η οποία κυ­κλο­φο­ρεί οκτώ φο­ρές ετη­σί­ως απ’ τον εκ­δο­τι­κό οίκο Routledge -Taylor Francis. Με το Επί­κε­ντρο ο συγ­γρα­φέ­ας έχει δη­μο­σι­εύ­σει τα Τουρ­κι­κός ιμπε­ρι­α­λι­σμός και απο­τρο­πή (2022), και σε με­τά­φρα­ση (με τον Κώ­στα Δη­μου­λά), Ελ­λά­δα, πα­γκο­σμι­ο­ποί­η­ση και Ευρω­πα­ϊ­κή Ένω­ση. Η πο­λι­τι­κή οικο­νο­μία του χρέ­ους και της κοι­νω­νι­κής κα­τάρ­ρευ­σης (2015) και (με τον Μπου­λέντ Γκο­κάυ), Η απο­σύν­θε­ση του Ευρω­ατ­λα­ντι­σμού και ο νέ­ος αυταρ­χι­σμός (2020). Το συγ­γρα­φι­κό του έρ­γο έχει με­τα­φρα­στεί (από τα αγ­γλι­κά) σε πά­νω από δέ­κα γλώσ­σες, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων της κι­νε­ζι­κής, ιτα­λι­κής, ια­πω­νι­κής, τουρ­κι­κής και σερ­βι­κής. Είναι μέ­λος του δι­κτύου «Πα­νελ­λή­νιοι Δι­ά­λο­γοι».
«Πρό­κει­ται για με­λέ­τη που επα­να­το­πο­θε­τεί την ιστο­ρι­κή έρευ­να για το Κυ­πρι­α­κό σε νέα βά­ση. Ανα­δει­κνύει την ύπαρ­ξη δι­α­χρο­νι­κής συ­νέ­χει­ας στην πο­λι­τι­κή των ελ­λη­νι­κών κυ­βερ­νή­σε­ων για επι­βο­λή δι­χο­το­μι­κής λύ­σης στην Κύ­προ και τεκ­μη­ρι­ώ­νει τη θέ­ση ότι η δι­κτα­το­ρία υλο­ποί­η­σε την ακραία τυ­χο­δι­ω­κτι­κή εκ­δο­χή αυτής της πο­λι­τι­κής, το απο­τέ­λε­σμα της οποί­ας θα απο­δε­χθεί χω­ρίς αμ­φι­σβή­τη­ση και η πρώ­τη με­τα­πο­λι­τευ­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση». — Γι­άν­νης Μαυ­ρής, Δρ. Πο­λι­τι­κής Επι­στή­μης, πρό­ε­δρος και δι­ευ­θύ­νων σύμ­βου­λος του ιν­στι­τού­του δη­μο­σκο­πή­σε­ων Public Issue και εκλο­γι­κός ανα­λυ­τής του Ρα­δι­ο­φω­νι­κού Ιδρύ­μα­τος Κύ­πρου (ΡΙΚ) από το 1993
«Μια εξαι­ρε­τι­κά τεκ­μη­ρι­ω­μέ­νη με­λέ­τη, που απο­δο­μεί συ­στη­μα­τι­κά την πο­λι­τι­κή που δι­α­χρο­νι­κά άσκη­σε στο Κυ­πρι­α­κό το βα­θύ αθη­να­ϊ­κό κρά­τος, απο­κα­λύ­πτο­ντας τον πραγ­μα­τι­κό του ρό­λο στην κα­τα­στρο­φή της Κύ­πρου». — Λου­κάς Αξε­λός, Δρ. του ΕΚ­ΠΑ, δι­ευ­θυ­ντής των εκ­δό­σε­ων Στο­χα­στής και του πε­ρι­ο­δι­κού Τε­τρά­δια πο­λι­τι­κού δι­α­λό­γου, έρευ­νας και κρι­τι­κής
«Ένα ακραιφ­νώς επι­στη­μο­νι­κό βι­βλίο, ίσως από τα πιο ση­μα­ντι­κά που έχουν πο­τέ γρα­φτεί γι’ αυτό το πο­λύ ση­μα­ντι­κό επει­σό­διο, όχι μό­νο της Κυ­πρι­α­κής, αλ­λά και της Ελ­λη­νι­κής και της Τουρ­κι­κής ιστο­ρί­ας». — Bülent Gökay, κα­θη­γη­τής δι­ε­θνών σχέ­σε­ων, University of Keele, Με­γά­λη Βρε­τα­νία
«Ένα εξαι­ρε­τι­κά πρω­τό­τυ­πο βι­βλίο, που φω­τί­ζει άγνω­στες πλευ­ρές του Κυ­πρι­α­κού ζη­τή­μα­τος». — Tunc Aybak, κα­θη­γη­τής δι­ε­θνών σχέ­σε­ων, Middlesex University, Με­γά­λη Βρε­τα­νία
«Χρη­σι­μο­ποι­ώ­ντας πρω­το­γε­νείς πη­γές, το βι­βλίο του Φού­σκα δεί­χνει πως Αβέ­ρωφ και Κα­ρα­μαν­λής προ­τί­μη­σαν ν' ακο­λου­θή­σουν την πο­λι­τι­κή του Κί­σι­ντζερ, πα­ρά ν' αντι­στα­θούν για τα συμ­φέ­ρο­ντα της Ελ­λά­δας και της Κυ­πρι­α­κής Δη­μο­κρα­τί­ας. Το βι­βλίο αυτό φέρ­νει τα πά­νω-κά­τω». — William Mallinson, πρώ­ην Βρε­τα­νός δι­πλω­μά­της και κα­θη­γη­τής ιστο­ρί­ας


1944 - 1949: Πώς η Ελλάδα παρέμεινε στον ελεύθερο κόσμο, Τόμος Α΄
Μουμτζής Σάκης
Σελίδες: 240
ISBN: 9786182044926
Τιμή: 12,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Ο Εμ­φύ­λι­ος άφη­σε ανε­ξί­τη­λη τη σφρα­γί­δα του στους πα­λαι­ό­τε­ρους. Εμείς οι νε­ό­τε­ροι πή­ρα­με τη μυ­ρω­διά που μας άφη­σαν εκεί­νοι που έζη­σαν τα γε­γο­νό­τα.
Ο Σά­κης, λοι­πόν, είχε μία δι­α­φο­ρε­τι­κή ιστο­ρία να μας πει για τον Εμ­φύ­λιο από εκεί­νη που επι­κρα­τού­σε μέ­χρι τα πρώ­τα μνη­μο­νι­α­κά χρό­νια. Πριν δη­λα­δή ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ανα­λά­βει την εξου­σία. Και αυτό έχει τη ση­μα­σία του, υπό την έν­νοια ότι ο αστι­κός μύ­θος σε μία χώ­ρα όπου η Αρι­στε­ρά είχε κυ­ρι­αρ­χή­σει ιδε­ο­λο­γι­κά έλε­γε ότι η Ελ­λά­δα θα ήταν μια κα­λύ­τε­ρη χώ­ρα αν τον Εμ­φύ­λιο τον είχαν κερ­δί­σει οι κομ­μου­νι­στές.
Σή­με­ρα, έπει­τα από 4,5 χρό­νια ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, οι αυτα­πά­τες έχουν ξε­πε­ρα­στεί. Χρει­ά­στη­κε πρώ­τα να δι­α­ψευ­στούν. Ήταν αναμ­φί­βο­λα μία επί­πο­νη δι­α­δι­κα­σία. Ίσως απ’ όλη αυτή την ιστο­ρία να βγει στο τέ­λος κά­τι κα­λό. Σαν να θά­βου­με, επι­τέ­λους, τον νε­κρό και να απο­φα­σί­ζου­με έτσι να συ­νε­χί­σου­με τη ζωή μας.
Η ιστο­ρία που έχει να μας πει ο Σά­κης για τον Εμ­φύ­λιο προ­σφέ­ρει με­γά­λη υπη­ρε­σία στην ίδια τη Δη­μο­κρα­τία. Η γνώ­ση του πα­ρελ­θό­ντος δεν ανα­μο­χλεύει τα πά­θη. Το θά­ψι­μο της αλή­θει­ας ήταν αυτό που επέ­τρε­ψε στην Αρι­στε­ρά να δι­εκ­δι­κή­σει τη ρε­βάνς στον λε­γό­με­νο τρί­το γύ­ρο.
(Από τον Πρό­λο­γο του Θα­νά­ση Μαυ­ρί­δη)
O Σά­κης Μουμ­τζής γεν­νή­θη­κε το 1953 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Απο­φοί­τη­σε από το Πει­ρα­μα­τι­κό Σχο­λείο το 1971 και πή­ρε το πτυ­χίο της Νο­μι­κής το 1976. Δρα­στη­ρι­ο­ποι­ή­θη­κε πο­λι­τι­κά στο χώ­ρο του Ρή­γα Φε­ραίου, στη Σπου­δά­ζου­σα και στη συ­νέ­χεια στις γραμ­μές της Κομ­μα­τι­κής Ορ­γά­νω­σης Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ εσω­τε­ρι­κού με­τέ­χο­ντας στη συ­ντα­κτι­κή επι­τρο­πή του πε­ρι­ο­δι­κού Αγώ­νας. Επί 30 χρό­νια ασχο­λή­θη­κε με την οικο­γε­νει­α­κή επι­χεί­ρη­ση. Συ­νέ­γρα­ψε τα βι­βλίο «Κόκ­κι­νη βία 1943-1946'' (2013), '' Κόκ­κι­νη βία 1947-1950'' (2015), ''ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, απά­τες και αυτα­πά­τες'' (2016), ''ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, το τέ­λος της βαρ­βα­ρό­τη­τας'' (2019), ''Πώς η Ελ­λά­δα πα­ρέ­μει­νε στον ελεύ­θε­ρο κό­σμο'' (2018, τό­μοι δύο). Αρ­θρο­γρα­φεί κα­θη­με­ρι­νά στο Liberl.GR και στις εφη­με­ρί­δες ''ΚΑ­ΘΗ­ΜΕ­ΡΙ­ΝΗ'' και ''ΜΑ­ΚΕ­ΔΟ­ΝΙΑ'', συ­νερ­γά­ζε­ται με το Δη­μο­τι­κό Ρα­δι­ό­φω­νο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Έχει γρά­ψε δε­κά­δες βι­βλι­ο­κρι­τι­κές. Ζει στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.
«Ο Μουμ­τζής προ­χω­ρεί με προ­σε­κτι­κά βή­μα­τα. Ανα­συν­θέ­το­νται τα γε­γο­νό­τα, αυτά τον οδη­γούν στις ερ­μη­νεί­ες του, οι οποί­ες δεν είναι πά­ση θυ­σία 'ανα­θε­ω­ρη­τι­κές'». — Ηλί­ας Κα­νέλ­λης, Εφη­με­ρί­δα ΤΑ ΝΕΑ, 23-01-2016
«Η αμοι­βαία κα­χυ­πο­ψία Αμε­ρι­κα­νών-Ελ­λή­νων δεν ξε­πε­ρά­στη­κε πο­τέ, γρά­φει ο Σ. Μουμ­τζής, κι όμως τα δο­λά­ρια ήρ­θαν. Μά­λι­στα, 'τα 865,2 εκα­τομ­μύ­ρια δο­λά­ρια που εισέρ­ρευ­σαν στη χώ­ρα από το 1948 έως το 1963 απο­τε­λού­σαν ένα επι­πλέ­ον ετή­σιο ΑΕΠ'… Πα­ρά τις προ­φα­νείς δι­α­φο­ρές, στο βά­θος δεν σας θυ­μί­ζουν κά­τι απ’ το σή­με­ρα όλα τα πα­ρα­πά­νω;» — Ηλί­ας Μα­γκλί­νης, Εφη­με­ρί­δα ΚΑ­ΘΗ­ΜΕ­ΡΙ­ΝΗ, 05-01-2016
«Ένα άλ­λο μυ­θο­λο­γι­κό στοι­χείο είναι η, υπο­τί­θε­ται, παλ­λα­ϊ­κή υπο­στή­ρι­ξη της Αρι­στε­ράς που συν­δέ­ε­ται με την πί­στη πε­ρί αυθόρ­μη­της 'λα­ϊ­κής συμ­με­το­χής' στον Δη­μο­κρα­τι­κό Στρα­τό. Και ο μύ­θος αυτός κα­τα­λύ­ε­ται από τη συ­στη­μα­τι­κή έρευ­να του Μουμ­τζή, ο οποί­ος αμ­φι­σβη­τεί τους αριθ­μούς που συ­χνά ανα­φέ­ρο­νται. Κα­τά τον συγ­γρα­φέα, ο λα­ός αρ­νή­θη­κε να στη­ρί­ξει τις βλέ­ψεις του ΚΚΕ δι­ό­τι, απλού­στα­τα, δεν ήθε­λε τον κομ­μου­νι­σμό». — Δη­μή­τρης Β. Τρι­α­ντα­φυλ­λί­δης, Πε­ρι­ο­δι­κό THE BOOKS’ JOURNAL, Μάρ­τι­ος 2016
«Στα­δι­α­κά, οι απο­λο­γη­τές των θέ­σε­ων της Αρι­στε­ράς κα­τα­σκεύ­α­σαν μια νέα ορ­θο­δο­ξία που βα­σί­στη­κε σε με­γά­λο βαθ­μό στην κα­κή συ­νεί­δη­ση των γό­νων των νι­κη­τών πέ­ραν των φυ­σι­κών οπα­δών της αρι­στε­ράς. Έτσι δη­μι­ουρ­γή­θη­κε η δι­α­δε­δο­μέ­νη εντύ­πω­ση ότι τον εμ­φύ­λιο τον κέρ­δι­σαν οι αντι­κομ­μου­νι­στές στο πε­δίο της μά­χης, αλ­λά η αρι­στε­ρά στο πε­δίο της ειρή­νης. Τού­το το σχή­μα, το 'ασπρό­μαυ­ρο', ο Σά­κης Μουμ­τζής επι­χει­ρεί να το ανα­τρέ­ψει». — Θά­νος Βε­ρέ­μης, Ιστο­σε­λί­δα Capital.gr, 05-03-2014
«Κα­τά τον συγ­γρα­φέα το 1947, η πα­ρα­τα­κτή δύ­να­μη του Εθνι­κού Στρα­τού ήταν λί­γο με­γα­λύ­τε­ρη από την αντί­στοι­χη του ΔΣΕ, ο οποί­ος όμως υπερ­τε­ρού­σε σε συ­γκε­κρι­μέ­να είδη οπλι­σμού. Έτσι, σε αυτήν την πρώ­τη χρο­νιά του εμ­φυ­λίου πο­λέ­μου κά­θε απο­τέ­λε­σμα ήταν δυ­να­τό, κα­θώς η αμε­ρικaνι­κή βο­ή­θεια δεν είχε αρ­χί­σει να φθά­νει στα πε­δία των μα­χών». — Ιστο­σε­λί­δα Liberal, 10-01-2016
«Ό,τι ακο­λού­θη­σε, ήταν απο­τέ­λε­σμα μι­ας τυ­φλής ιδε­ο­λη­ψί­ας, στην οποία σύρ­θη­κε ο κό­σμος της Αρι­στε­ράς δί­χως να έχει κα­μιά δι­ά­θε­ση να ξα­να­πο­λε­μή­σει, σε αντί­θε­ση με τον ανεκ­δι­ή­γη­το Ζα­χα­ρι­ά­δη που από τον Μάρ­τιο του 1946 ανα­ζη­τού­σε με­θο­δι­κά, μέ­σω των επα­φών σε δι­ά­φο­ρες γει­το­νι­κές χώ­ρες, εκεί­να τα στρα­τι­ω­τι­κά ερεί­σμα­τα και τις συμ­μα­χί­ες που θα του επέ­τρε­παν να ορ­γα­νώ­σει τον ένο­πλο και κα­τά φα­ντα­σία τα­ξι­κό αγώ­να του, που στοί­χι­σε και εξα­κο­λου­θεί να στοι­χί­ζει ανυ­πο­λό­γι­στα στη χώ­ρα». — Ξε­νο­φών Α. Μπρου­ντζά­κης, Εφη­με­ρί­δα ΤΟ ΠΟ­ΝΤΙ­ΚΙ, 26-10-2016
«Ο συγ­γρα­φέ­ας δι­ε­ρευ­νά αν η εμ­φύ­λια βία που ξέ­σπα­σε από τα μέ­σα του 1943 ήταν απόρ­ροια των το­πι­κών ιδι­ο­μορ­φι­ών και της Κα­το­χής ή απο­τέ­λε­σμα του τρι­το­δι­ε­θνι­στι­κού χα­ρα­κτή­ρα του ΚΚΕ. Προ­σπα­θεί να απα­ντή­σει αν ο γε­νι­κευ­μέ­νος εμ­φύ­λι­ος πό­λε­μος ήταν προ­ϊ­όν ψυ­χρής πο­λι­τι­κής επι­λο­γής του ΚΚΕ ή προ­έ­κυ­ψε από κοι­νω­νι­κές συ­γκρού­σεις». — Εφη­με­ρί­δα ΤΟ ΒΗ­ΜΑ, 29-12-2013
«Ο Σά­κης Μουμ­τζής δεν είναι, υπο­χρε­ω­τι­κά, ένας ανα­θε­ω­ρη­τής της ιστο­ρί­ας. Αλ­λά προ­σεγ­γί­ζει ανα­λυ­τι­κά, ως τραύ­μα, τον εμ­φύ­λιο και, ανα­σκευ­ά­ζο­ντας βή­μα βή­μα την αρι­στε­ρή ιστο­ρι­ο­γρα­φία που κυ­ρι­άρ­χη­σε ιδί­ως με­τά τη με­τα­πο­λί­τευ­ση, επι­δι­ώ­κει την απο­μυ­θο­ποί­η­σή του. Σε αυτό συμ­βάλ­λουν η ευρύ­τα­τη πρό­σβα­ση σε πρω­το­γε­νείς πη­γές, η γνώ­ση της λει­τουρ­γί­ας των κομ­μου­νι­στι­κών κομ­μά­των και η συ­στη­μα­τι­κή, τολ­μη­ρή δου­λειά τεκ­μη­ρί­ω­σης. Συ­μπέ­ρα­σμα; Δεν είναι ότι ξέ­ρου­με μυ­θο­λο­γία, αλ­λά η ιστο­ρι­ο­γρα­φία έχει πολ­λή δου­λειά στο μέλ­λον, στην προ­σπά­θειά της να προ­σεγ­γί­σει και να ξε­κα­θα­ρί­σει τα ιστο­ρι­κά δε­δο­μέ­να, απο­συν­δέ­ο­ντάς τα από την ιδε­ο­λο­γι­κή εκ­με­τάλ­λευ­σή τους και απο­δί­δο­ντας στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δή­θεν μάρ­τυ­ρες για την υπό­θε­ση 'του δί­κιου'». — Δη­μή­τρης Β. Τρι­α­ντα­φυλ­λί­δης, Πε­ρι­ο­δι­κό THE BOOKS’ JOURNAL, Μάρ­τι­ος 2016
«Οι δι­α­θε­σι­μό­τη­τες και οι συ­νει­δη­το­ποι­ή­σεις απο­τε­λούν τον βα­σι­κό άξο­να της σκέ­ψης του συγ­γρα­φέα, που χω­ρίς να πα­ρα­βλέ­πει τις ηρω­ι­κές συ­μπε­ρι­φο­ρές των ολί­γων ασχο­λεί­ται με τις συ­μπε­ρι­φο­ρές των πολ­λών. Έτσι, με ανα­τρε­πτι­κή μα­τιά αντι­με­τω­πί­ζει τη Μα­κρό­νη­σο και τα έκτα­κτα στρα­το­δι­κεία, ενώ με τεκ­μη­ρι­ω­μέ­νο τρό­πο ανα­φέ­ρε­ται στην εξάρ­θρω­ση των πο­λι­τι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ το 1943». — Χ.Α., Εφη­με­ρί­δα ΜΑ­ΚΕ­ΔΟ­ΝΙΑ, 03-01-2016

1944 - 1949: Πώς η Ελλάδα παρέμεινε στον ελεύθερο κόσμο, Τόμος Β΄
Μουμτζής Σάκης
Σελίδες: 208
ISBN: 9786182044933
Τιμή: 12,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Ο Εμ­φύ­λι­ος άφη­σε ανε­ξί­τη­λη τη σφρα­γί­δα του στους πα­λαι­ό­τε­ρους. Εμείς οι νε­ό­τε­ροι πή­ρα­με τη μυ­ρω­διά που μας άφη­σαν εκεί­νοι που έζη­σαν τα γε­γο­νό­τα.
Ο Σά­κης, λοι­πόν, είχε μία δι­α­φο­ρε­τι­κή ιστο­ρία να μας πει για τον Εμ­φύ­λιο από εκεί­νη που επι­κρα­τού­σε μέ­χρι τα πρώ­τα μνη­μο­νι­α­κά χρό­νια. Πριν δη­λα­δή ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ανα­λά­βει την εξου­σία. Και αυτό έχει τη ση­μα­σία του, υπό την έν­νοια ότι ο αστι­κός μύ­θος σε μία χώ­ρα όπου η Αρι­στε­ρά είχε κυ­ρι­αρ­χή­σει ιδε­ο­λο­γι­κά έλε­γε ότι η Ελ­λά­δα θα ήταν μια κα­λύ­τε­ρη χώ­ρα αν τον Εμ­φύ­λιο τον είχαν κερ­δί­σει οι κομ­μου­νι­στές.
Σή­με­ρα, έπει­τα από 4,5 χρό­νια ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, οι αυτα­πά­τες έχουν ξε­πε­ρα­στεί. Χρει­ά­στη­κε πρώ­τα να δι­α­ψευ­στούν. Ήταν αναμ­φί­βο­λα μία επί­πο­νη δι­α­δι­κα­σία. Ίσως απ’ όλη αυτή την ιστο­ρία να βγει στο τέ­λος κά­τι κα­λό. Σαν να θά­βου­με, επι­τέ­λους, τον νε­κρό και να απο­φα­σί­ζου­με έτσι να συ­νε­χί­σου­με τη ζωή μας.
Η ιστο­ρία που έχει να μας πει ο Σά­κης για τον Εμ­φύ­λιο προ­σφέ­ρει με­γά­λη υπη­ρε­σία στην ίδια τη Δη­μο­κρα­τία. Η γνώ­ση του πα­ρελ­θό­ντος δεν ανα­μο­χλεύει τα πά­θη. Το θά­ψι­μο της αλή­θει­ας ήταν αυτό που επέ­τρε­ψε στην Αρι­στε­ρά να δι­εκ­δι­κή­σει τη ρε­βάνς στον λε­γό­με­νο τρί­το γύ­ρο.
(Από τον Πρό­λο­γο του Θα­νά­ση Μαυ­ρί­δη)
O Σά­κης Μουμ­τζής γεν­νή­θη­κε το 1953 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Απο­φοί­τη­σε από το Πει­ρα­μα­τι­κό Σχο­λείο το 1971 και πή­ρε το πτυ­χίο της Νο­μι­κής το 1976. Δρα­στη­ρι­ο­ποι­ή­θη­κε πο­λι­τι­κά στο χώ­ρο του Ρή­γα Φε­ραίου, στη Σπου­δά­ζου­σα και στη συ­νέ­χεια στις γραμ­μές της Κομ­μα­τι­κής Ορ­γά­νω­σης Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ εσω­τε­ρι­κού με­τέ­χο­ντας στη συ­ντα­κτι­κή επι­τρο­πή του πε­ρι­ο­δι­κού Αγώ­νας. Επί 30 χρό­νια ασχο­λή­θη­κε με την οικο­γε­νει­α­κή επι­χεί­ρη­ση. Συ­νέ­γρα­ψε τα βι­βλίο «Κόκ­κι­νη βία 1943-1946'' (2013), '' Κόκ­κι­νη βία 1947-1950'' (2015), ''ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, απά­τες και αυτα­πά­τες'' (2016), ''ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, το τέ­λος της βαρ­βα­ρό­τη­τας'' (2019), ''Πώς η Ελ­λά­δα πα­ρέ­μει­νε στον ελεύ­θε­ρο κό­σμο'' (2018, τό­μοι δύο). Αρ­θρο­γρα­φεί κα­θη­με­ρι­νά στο Liberl.GR και στις εφη­με­ρί­δες ''ΚΑ­ΘΗ­ΜΕ­ΡΙ­ΝΗ'' και ''ΜΑ­ΚΕ­ΔΟ­ΝΙΑ'', συ­νερ­γά­ζε­ται με το Δη­μο­τι­κό Ρα­δι­ό­φω­νο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Έχει γρά­ψε δε­κά­δες βι­βλι­ο­κρι­τι­κές. Ζει στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.
«Ο Μουμ­τζής προ­χω­ρεί με προ­σε­κτι­κά βή­μα­τα. Ανα­συν­θέ­το­νται τα γε­γο­νό­τα, αυτά τον οδη­γούν στις ερ­μη­νεί­ες του, οι οποί­ες δεν είναι πά­ση θυ­σία 'ανα­θε­ω­ρη­τι­κές'». — Ηλί­ας Κα­νέλ­λης, Εφη­με­ρί­δα ΤΑ ΝΕΑ, 23-01-2016
«Η αμοι­βαία κα­χυ­πο­ψία Αμε­ρι­κα­νών-Ελ­λή­νων δεν ξε­πε­ρά­στη­κε πο­τέ, γρά­φει ο Σ. Μουμ­τζής, κι όμως τα δο­λά­ρια ήρ­θαν. Μά­λι­στα, 'τα 865,2 εκα­τομ­μύ­ρια δο­λά­ρια που εισέρ­ρευ­σαν στη χώ­ρα από το 1948 έως το 1963 απο­τε­λού­σαν ένα επι­πλέ­ον ετή­σιο ΑΕΠ'… Πα­ρά τις προ­φα­νείς δι­α­φο­ρές, στο βά­θος δεν σας θυ­μί­ζουν κά­τι απ’ το σή­με­ρα όλα τα πα­ρα­πά­νω;» — Ηλί­ας Μα­γκλί­νης, Εφη­με­ρί­δα ΚΑ­ΘΗ­ΜΕ­ΡΙ­ΝΗ, 05-01-2016
«Ένα άλ­λο μυ­θο­λο­γι­κό στοι­χείο είναι η, υπο­τί­θε­ται, παλ­λα­ϊ­κή υπο­στή­ρι­ξη της Αρι­στε­ράς που συν­δέ­ε­ται με την πί­στη πε­ρί αυθόρ­μη­της 'λα­ϊ­κής συμ­με­το­χής' στον Δη­μο­κρα­τι­κό Στρα­τό. Και ο μύ­θος αυτός κα­τα­λύ­ε­ται από τη συ­στη­μα­τι­κή έρευ­να του Μουμ­τζή, ο οποί­ος αμ­φι­σβη­τεί τους αριθ­μούς που συ­χνά ανα­φέ­ρο­νται. Κα­τά τον συγ­γρα­φέα, ο λα­ός αρ­νή­θη­κε να στη­ρί­ξει τις βλέ­ψεις του ΚΚΕ δι­ό­τι, απλού­στα­τα, δεν ήθε­λε τον κομ­μου­νι­σμό». — Δη­μή­τρης Β. Τρι­α­ντα­φυλ­λί­δης, Πε­ρι­ο­δι­κό THE BOOKS’ JOURNAL, Μάρ­τι­ος 2016
«Στα­δι­α­κά, οι απο­λο­γη­τές των θέ­σε­ων της Αρι­στε­ράς κα­τα­σκεύ­α­σαν μια νέα ορ­θο­δο­ξία που βα­σί­στη­κε σε με­γά­λο βαθ­μό στην κα­κή συ­νεί­δη­ση των γό­νων των νι­κη­τών πέ­ραν των φυ­σι­κών οπα­δών της αρι­στε­ράς. Έτσι δη­μι­ουρ­γή­θη­κε η δι­α­δε­δο­μέ­νη εντύ­πω­ση ότι τον εμ­φύ­λιο τον κέρ­δι­σαν οι αντι­κομ­μου­νι­στές στο πε­δίο της μά­χης, αλ­λά η αρι­στε­ρά στο πε­δίο της ειρή­νης. Τού­το το σχή­μα, το 'ασπρό­μαυ­ρο', ο Σά­κης Μουμ­τζής επι­χει­ρεί να το ανα­τρέ­ψει». — Θά­νος Βε­ρέ­μης, Ιστο­σε­λί­δα Capital.gr, 05-03-2014
«Κα­τά τον συγ­γρα­φέα το 1947, η πα­ρα­τα­κτή δύ­να­μη του Εθνι­κού Στρα­τού ήταν λί­γο με­γα­λύ­τε­ρη από την αντί­στοι­χη του ΔΣΕ, ο οποί­ος όμως υπερ­τε­ρού­σε σε συ­γκε­κρι­μέ­να είδη οπλι­σμού. Έτσι, σε αυτήν την πρώ­τη χρο­νιά του εμ­φυ­λίου πο­λέ­μου κά­θε απο­τέ­λε­σμα ήταν δυ­να­τό, κα­θώς η αμε­ρικaνι­κή βο­ή­θεια δεν είχε αρ­χί­σει να φθά­νει στα πε­δία των μα­χών». — Ιστο­σε­λί­δα Liberal, 10-01-2016
«Ό,τι ακο­λού­θη­σε, ήταν απο­τέ­λε­σμα μι­ας τυ­φλής ιδε­ο­λη­ψί­ας, στην οποία σύρ­θη­κε ο κό­σμος της Αρι­στε­ράς δί­χως να έχει κα­μιά δι­ά­θε­ση να ξα­να­πο­λε­μή­σει, σε αντί­θε­ση με τον ανεκ­δι­ή­γη­το Ζα­χα­ρι­ά­δη που από τον Μάρ­τιο του 1946 ανα­ζη­τού­σε με­θο­δι­κά, μέ­σω των επα­φών σε δι­ά­φο­ρες γει­το­νι­κές χώ­ρες, εκεί­να τα στρα­τι­ω­τι­κά ερεί­σμα­τα και τις συμ­μα­χί­ες που θα του επέ­τρε­παν να ορ­γα­νώ­σει τον ένο­πλο και κα­τά φα­ντα­σία τα­ξι­κό αγώ­να του, που στοί­χι­σε και εξα­κο­λου­θεί να στοι­χί­ζει ανυ­πο­λό­γι­στα στη χώ­ρα». — Ξε­νο­φών Α. Μπρου­ντζά­κης, Εφη­με­ρί­δα ΤΟ ΠΟ­ΝΤΙ­ΚΙ, 26-10-2016
«Ο συγ­γρα­φέ­ας δι­ε­ρευ­νά αν η εμ­φύ­λια βία που ξέ­σπα­σε από τα μέ­σα του 1943 ήταν απόρ­ροια των το­πι­κών ιδι­ο­μορ­φι­ών και της Κα­το­χής ή απο­τέ­λε­σμα του τρι­το­δι­ε­θνι­στι­κού χα­ρα­κτή­ρα του ΚΚΕ. Προ­σπα­θεί να απα­ντή­σει αν ο γε­νι­κευ­μέ­νος εμ­φύ­λι­ος πό­λε­μος ήταν προ­ϊ­όν ψυ­χρής πο­λι­τι­κής επι­λο­γής του ΚΚΕ ή προ­έ­κυ­ψε από κοι­νω­νι­κές συ­γκρού­σεις». — Εφη­με­ρί­δα ΤΟ ΒΗ­ΜΑ, 29-12-2013
«Ο Σά­κης Μουμ­τζής δεν είναι, υπο­χρε­ω­τι­κά, ένας ανα­θε­ω­ρη­τής της ιστο­ρί­ας. Αλ­λά προ­σεγ­γί­ζει ανα­λυ­τι­κά, ως τραύ­μα, τον εμ­φύ­λιο και, ανα­σκευ­ά­ζο­ντας βή­μα βή­μα την αρι­στε­ρή ιστο­ρι­ο­γρα­φία που κυ­ρι­άρ­χη­σε ιδί­ως με­τά τη με­τα­πο­λί­τευ­ση, επι­δι­ώ­κει την απο­μυ­θο­ποί­η­σή του. Σε αυτό συμ­βάλ­λουν η ευρύ­τα­τη πρό­σβα­ση σε πρω­το­γε­νείς πη­γές, η γνώ­ση της λει­τουρ­γί­ας των κομ­μου­νι­στι­κών κομ­μά­των και η συ­στη­μα­τι­κή, τολ­μη­ρή δου­λειά τεκ­μη­ρί­ω­σης. Συ­μπέ­ρα­σμα; Δεν είναι ότι ξέ­ρου­με μυ­θο­λο­γία, αλ­λά η ιστο­ρι­ο­γρα­φία έχει πολ­λή δου­λειά στο μέλ­λον, στην προ­σπά­θειά της να προ­σεγ­γί­σει και να ξε­κα­θα­ρί­σει τα ιστο­ρι­κά δε­δο­μέ­να, απο­συν­δέ­ο­ντάς τα από την ιδε­ο­λο­γι­κή εκ­με­τάλ­λευ­σή τους και απο­δί­δο­ντας στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δή­θεν μάρ­τυ­ρες για την υπό­θε­ση 'του δί­κιου'». — Δη­μή­τρης Β. Τρι­α­ντα­φυλ­λί­δης, Πε­ρι­ο­δι­κό THE BOOKS’ JOURNAL, Μάρ­τι­ος 2016
«Οι δι­α­θε­σι­μό­τη­τες και οι συ­νει­δη­το­ποι­ή­σεις απο­τε­λούν τον βα­σι­κό άξο­να της σκέ­ψης του συγ­γρα­φέα, που χω­ρίς να πα­ρα­βλέ­πει τις ηρω­ι­κές συ­μπε­ρι­φο­ρές των ολί­γων ασχο­λεί­ται με τις συ­μπε­ρι­φο­ρές των πολ­λών. Έτσι, με ανα­τρε­πτι­κή μα­τιά αντι­με­τω­πί­ζει τη Μα­κρό­νη­σο και τα έκτα­κτα στρα­το­δι­κεία, ενώ με τεκ­μη­ρι­ω­μέ­νο τρό­πο ανα­φέ­ρε­ται στην εξάρ­θρω­ση των πο­λι­τι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ το 1943». — Χ.Α., Εφη­με­ρί­δα ΜΑ­ΚΕ­ΔΟ­ΝΙΑ, 03-01-2016

Εισαγωγή στην Πολιτική
Heywood Andrew
Σελίδες: 720
ISBN: 9786182044865
Τιμή: 58,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Η πέ­μπτη έκ­δο­ση αυτού του ση­μα­ντι­κού εγ­χει­ρι­δίου του συγ­γρα­φέα των μπεστ-σέ­λερ Andrew Heywood συ­νε­χί­ζει να βρί­σκε­ται στην πρώ­τη θέ­ση ως μια ολο­κλη­ρω­μέ­νη και έγκυ­ρη εισα­γω­γή στην πο­λι­τι­κή. Γνω­στό για το ελ­κυ­στι­κό και προ­σι­τό ύφος του, το βι­βλίο αυτό βο­η­θά τις/τους σπου­δά­στρι­ες/στές να κα­τα­νο­ή­σουν τις θε­με­λι­ώ­δεις έν­νοι­ες και θε­ω­ρί­ες του κλά­δου και να τις χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν για να κα­τα­νο­ή­σουν τους βα­σι­κούς υπο­κλά­δους του, από τις εκλο­γές και την ψή­φο έως την ασφά­λεια και την πα­γκό­σμια δι­α­κυ­βέρ­νη­ση.
Συ­στη­μα­τι­κά ανα­θε­ω­ρη­μέ­νο και επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο σε όλη του την έκτα­ση, χρη­σι­μο­ποιεί επί­σης μια σει­ρά δο­κι­μα­σμέ­νων παι­δα­γω­γι­κών χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών –όπως η πα­ρου­σί­α­ση Βα­σι­κών Στο­χα­στών και τα πλαί­σια Αντι­πα­ρά­θε­σης από­ψε­ων– για να συν­δέει δι­α­φο­ρε­τι­κές θέ­σεις και να βο­η­θή­σει να ζω­ντα­νέ­ψουν οι σύγ­χρο­νοι θε­σμοί, τα γε­γο­νό­τα και οι εξε­λί­ξεις.
Βα­σι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά:
– Ολο­κλη­ρω­μέ­νη κά­λυ­ψη, από την πο­λι­τι­κή θε­ω­ρία και βα­σι­κές πτυ­χές της δι­α­κυ­βέρ­νη­σης ως την πο­λι­τι­κή οικο­νο­μία και τις δι­ε­θνείς σχέ­σεις.
– Ανα­δι­αρ­θρω­μέ­νο και ανα­θε­ω­ρη­μέ­νο ώστε να αντι­κα­το­πτρί­ζει την πα­ρακ­μή της δη­μο­κρα­τί­ας και την άνο­δο του λα­ϊ­κι­σμού και του αυταρ­χι­σμού σε δι­ά­φο­ρα μέ­ρη του κό­σμου.
– Τα νέα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του Εισα­γω­γή στην Πο­λι­τι­κή αντι­κα­το­πτρί­ζουν τις τε­λευ­ταί­ες πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις, όπως την προ­ε­δρία του Τραμπ, το Brexit και τις «ψευ­δείς ειδή­σεις».
– Συ­νο­δεύ­ε­ται από έναν ολο­καί­νουρ­γιο δι­κτυ­α­κό τό­πο, που πε­ρι­λαμ­βά­νει ένα γλωσ­σά­ρι με κάρ­τες μνή­μης, πρό­σθε­τες πε­ρι­πτώ­σεις, δι­α­δρα­στι­κές προ­σο­μοι­ώ­σεις και δι­α­δι­κτυ­α­κούς συν­δέ­σμους για τις/τους σπου­δά­στρι­ες/στές, δι­α­φά­νει­ες PowerPoint, μια τρά­πε­ζα με τεστ και έναν οδη­γό χρή­σης του βι­βλίου για τους δι­δά­σκο­ντες.
Αντλώ­ντας από ένα ευρύ φά­σμα δι­ε­θνών πα­ρα­δειγ­μά­των, το κεί­με­νο αυτό απο­τε­λεί την ιδα­νι­κή επι­λο­γή για τους δι­δά­σκο­ντες σε όλο τον κό­σμο. Προ­σε­κτι­κά σχε­δι­α­σμέ­νο και γραμ­μέ­νο ώστε να αντα­πο­κρί­νε­ται στον τρό­πο με τον οποίο εισά­γε­ται το θέ­μα σε επί­πε­δο πτυ­χίου, πα­ρα­μέ­νει το κα­τάλ­λη­λο κεί­με­νο για προ­πτυ­χι­α­κά εισα­γω­γι­κά και συ­γκρι­τι­κά μα­θή­μα­τα πο­λι­τι­κής. Επι­πλέ­ον, μπο­ρεί να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ως προ­κα­ταρ­κτι­κό ανά­γνω­σμα ή ως ση­μείο ανα­φο­ράς καθ’ όλη τη δι­άρ­κεια των σπου­δών πο­λι­τι­κής.
Ο Andrew Heywood έχει δι­α­τε­λέ­σει αντι­πρύ­τα­νης του Croydon College και δι­ευ­θυ­ντής σπου­δών στο Orpington College της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας, με εικο­σα­ε­τή εμπει­ρία στη δι­δα­σκα­λία θε­μά­των πο­λι­τι­κής επι­στή­μης και δι­α­κυ­βέρ­νη­σης.
Είναι ο συγ­γρα­φέ­ας πο­λύ δη­μο­φι­λών εγ­χει­ρι­δί­ων, όπως Essentials of UK Politics, Global Politics, Politics και Political Ideologies.
Ο Heywood σή­με­ρα ερ­γά­ζε­ται ως ανε­ξάρ­τη­τος συγ­γρα­φέ­ας και σύμ­βου­λος.
«Το Εισα­γω­γή στην Πο­λι­τι­κή ήταν το πρώ­το βι­βλίο που αγό­ρα­σα και δι­ά­βα­σα ως πτυ­χι­α­κός σπου­δα­στής και έκτο­τε έχω δει πολ­λές σπου­δά­στρι­ες/στές να μα­θαί­νουν από αυτό. Οι δι­α­δο­χι­κές εκ­δό­σεις έχουν προ­σφέ­ρει μια λα­μπρή βά­ση για όσους θέ­λουν να μά­θουν, δί­νο­ντάς τους τη χα­ρά της νέ­ας κα­τα­νό­η­σης πο­λύ­πλο­κων πο­λι­τι­κών φαι­νο­μέ­νων». — Matthew Ryan, Πα­νε­πι­στή­μιο του Σα­ου­θά­μπτον, Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο
«Αυτό το ολο­κλη­ρω­μέ­νο και συ­νε­κτι­κό εγ­χει­ρί­διο πα­ρέ­χει την κα­λύ­τε­ρη δι­α­θέ­σι­μη εισα­γω­γή στη με­λέ­τη της πο­λι­τι­κής. Το βι­βλίο είναι ιδι­αί­τε­ρα προ­σι­τό, αλ­λά και σύν­θε­το. Αυτή η νέα έκ­δο­ση εν­σω­μα­τώ­νει καυ­τά ζη­τή­μα­τα όπως ο λα­ϊ­κι­σμός, η πο­λι­τι­κή της με­τα-αλή­θει­ας και η αυξα­νό­με­νη προ­βο­λή του αυταρ­χι­σμού και κα­τα­φέρ­νει συ­νο­λι­κά να απο­τυ­πώ­σει τον δυ­να­μι­κό χα­ρα­κτή­ρα της πο­λι­τι­κής σε μια με­τα­βα­τι­κή επο­χή». — Bruce Morrison, Πα­νε­πι­στή­μιο Western, Κα­να­δά
«Όπως σε κά­θε έκ­δο­ση που έχει προ­η­γη­θεί αυτής της τε­λευ­ταί­ας, επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νης έκ­δο­σης, ο AndrewHeywood κα­τα­φέρ­νει να κα­τα­στή­σει πο­λύ­πλο­κες έν­νοι­ες, ιδέ­ες, θε­σμούς και συ­ζη­τή­σεις προ­σι­τές και ελ­κυ­στι­κές για τις/τους σπου­δά­στρι­ες/στές. Πρό­κει­ται για ένα ολο­κλη­ρω­μέ­νο και απί­στευ­τα χρή­σι­μο βο­ή­θη­μα τό­σο για τις/τους σπου­δά­στρι­ες/στές όσο και για τις/τους εκ­παι­δευ­τι­κούς». — Narelle Miragliotta, Πα­νε­πι­στή­μιο Monash, Αυστρα­λία
«Το Εισα­γω­γή στην Πο­λι­τι­κή του Heywood είναι μα­κράν το κα­λύ­τε­ρο εισα­γω­γι­κό κεί­με­νο στην πο­λι­τι­κή επι­στή­μη που κυ­κλο­φο­ρεί σή­με­ρα στην αγο­ρά. Κά­νει εξαι­ρε­τι­κή δου­λειά στην εισα­γω­γή ση­μα­ντι­κών εν­νοι­ών για τη με­λέ­τη της πο­λι­τι­κής σε προ­σι­τή, εύλη­πτη μορ­φή». — Johannes van Gorp, Αμε­ρι­κα­νι­κό Πα­νε­πι­στή­μιο της Sharjah, ΗΑΕ
«Οι σπου­δά­στρι­ες/ές της πο­λι­τι­κής επι­στή­μης ανα­ζη­τούν απα­ντή­σεις και κα­θο­δή­γη­ση για την κα­τα­νό­η­ση της ση­με­ρι­νής πο­λι­τι­κής αδι­α­φο­ρί­ας. Το κεί­με­νο του Heywood πα­ρέ­χει και τα δύο και κά­νει ένα βή­μα πα­ρα­πά­νω συ­ζη­τώ­ντας επί­σης λύ­σεις με τις πιο σα­φείς και ενη­με­ρω­μέ­νες συμ­βου­λές για την επι­δι­όρ­θω­ση της πο­λι­τι­κής». — Roberta Haar, Πα­νε­πι­στή­μιο του Μά­α­στριχτ, Ολ­λαν­δία
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Πλατεία Ναυαρίνου 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54622
τηλ. 2310-256146
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr