TO PRINCIPAL CLUB THEATER ΣΤΟ ΜΥΛΟ!!!
To PRINCIPAL CLUB THEATER μετακομίζει στην πρώην Αποθήκη του Μύλου...
Από τις 3 Φεβρουαρίου 2012 ανοίγουμε τις πόρτες στο νέο ανακαινισμένο χώρο, για να συνεχίσουμε να βιώνουμε μοναδικές συναυλιακές εμπειρίες...
8 χρόνια, 500+ συναυλίες, αξέχαστες στιγμές! Ξεκινάμε και σας περιμένουμε στο νέο Principal Club Theater στο Πολυχώρο Τέχνης & Πολιτισμού Μύλος...
Η ομάδα παραγωγής του Principal είναι όλοι συνδεδεμένοι (κάποιοι λιγότερο και κάποιοι πολύ περισσότερο) με την ιστορία του Μύλου.
Η Αποθήκη ένας ιστορικός συναυλιακός χώρος ανανεώνεται και θα στεγάσει το νέο Principal Club Theater...
Ο μεγαλύτερος πλέον συναυλιακός χώρος του Μύλου θα παρέχει υψηλή ποιότητα σε ήχο και φως, άνεση στους θεατές, φιλική ατμόσφαιρα, λογικές τιμές και φυσικά ένα πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από τη διεθνή και εγχώρια μουσική σκηνή...
Είναι πλέον γεγονός, Principal Club Theater at Mylos!
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub
Ενας νέος χώρος στο διαδίκτυο που θα ασχοληθεί με την μουσική, το θέατρο,το καλό βιβλίο, δηλαδή ότι έχει σχέση με τον Πολιτισμό!
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
Ο Δημήτρης Αβούρης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
αφήγηση και γραφή παραμυθιών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, στις 17:30, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Πανταζοπούλου 12Α, Αμπελόκηποι, σας προσκαλούμε στη διάλεξη –συζήτηση:
«Η αφήγηση και η γραφή παραμυθιών στην εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία» με εισηγητή τον Δημήτρη Αβούρη, αφηγητή, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Το παραμύθι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η διάλεξη επικεντρώνεται στα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να χρησιμοποιήσει το παραμύθι για να ξορκίσει φόβους, να προβάλει ηθικές αρχές, να τονώσει τη φαντασία ή ακόμα και να μεταδώσει γνώσεις;
Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει επίσης αποδειχθεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του μικρού ασθενή, καθώς η συμμετοχή στη ροή του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση της υγείας του.
Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους, ανάλογα με την περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο της εκπαίδευσης και του νοσοκομείου είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής.
Αυτά και άλλα πολλά, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουμε την παιδαγωγική αλλά και τη θεραπευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς «παραμυθάδες», που είτε απασχολούνται σε συναφείς χώρους, είτε επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά λίγο από τον χρόνο τους, με στοιχειώδεις γνώσεις για την πρώτη επαφή τους με την ιδιαίτερη πραγματικότητα του Νοσοκομείου.
Το πρωινό της ίδιας μέρας, της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2011, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, ο Δημήτρης Αβούρης θα δώσει πρώτα παράσταση παραμυθιών για τους μαθητές του σχολείου και στη συνέχεια θα δουλέψει με τους μικρούς παραμυθάδες της Α΄ Γυμνασίου, που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Και ζήσανε αυτοί καλά και μείς … καλύτερα;»
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων –Λ.Τ. σε συνεργασία με το περιοδικό Το παραμύθι, με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το «ΟΝΑΡ» - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί».
Πληροφορίες: 2310-727341, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων – Λ.Τ.
Ο Δημήτρης Αβούρης είναι αφηγητής, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Το παραμύθι. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται με την αφήγηση ελληνικών παραμυθιών, τα οποία αναβιώνει πάντα μαζί με τους ακροατές-θεατές σε παραμυθιακές συνευρέσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η αφήγηση γίνεται όπως γινόταν παλιότερα στη Ζάκυνθο, σε μια αυλή, σε μια γωνιά, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.
Στην παραμυθιακή συντροφιά τα παιδιά παίζουν ρόλους και δίνουν το δικό τους λόγο και πνοή στους ήρωες των παραμυθιών μαζί με τους γονείς και τους φίλους.
Οι παραστάσεις στηρίζονται πάντα στη συμμετοχή των παιδιών και των ενηλίκων.
Το 2000 ίδρυσε τη μη κυβερνητική οργάνωση «ΟΝΑΡ- μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί».
Με τη βοήθεια εθελοντών, χορηγών και σχολείων σχεδιάζει μαζί με τους συνεργάτες του και υλοποιεί προγράμματα που ανακουφίζουν και ενδυναμώνουν τα άρρωστα παιδιά και δίνει παραστάσεις στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία» και «Ωνάσειο», καθώς επίσης και σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που διαθέτουν παιδιατρικά τμήματα.
Δίνει επίσης δωρεάν παραστάσεις σε ειδικά σχολεία και σε ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η «ΟΝΑΡ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» δημιουργεί την υποδομή για να θεσμοθετηθεί η θεραπεία μέσω τέχνης και στη χώρα μας.
Είναι δημιουργός του πολιτιστικού χωριού «Σκαλιά» και του «Θεάτρου Αβούρη», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995.
Έχει καταγράψει και εκδώσει 110 Ζακυνθινά παραμύθια σε ένα τρίτομο έργο. Έχει εργασθεί είκοσι πέντε χρόνια για το θέατρο και έχει εκδώσει δύο τόμους με Ομιλίες (1997- 98).
Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: Για την ειρήνη μια φωλιά (για παιδιά, 1983) Το καντουνάκι (1995), Τα πιστρόφια του Κουτούζη (1997), Ένα σώβρακο γεμάτο παραμύθια (2000), Κλινική ποντικών (2007), Η μόνα Λίζα δεν έχει φρύδια (2009).
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)